Partnerships

Als één van de grootste organisatoren in de wielerwereld bereikt Flanders Classics met zijn sportevenementen het hele jaar door een grote groep fans en sportievelingen. Ons doel? Onze wielerliefhebbers, die er van alle leeftijden zijn, over al onze platformen heen bereiken. Met aandacht voor innovatie en respect voor traditie. Wielrennen is emotie, wielrennen is passie, maar bovenal houdt iedereen gewoonweg van deze fantastische sport op zich én de helden die hieruit voortvloeien.

Versterk het imago van uw merk, vergroot uw naamsbekendheid en ga een emotionele verbintenis aan met uw doelgroep, want het wielrennen in Vlaanderen is de perfecte setting om een solide partnership uit te tekenen. Investeer samen met ons in een duurzame relatie, bereik de fans op de door uw uitgekozen touchpoints en samen halen wij het maximale resultaat uit uw strategie en helpen we uw marketingdoelstellingen te bereiken.

We don’t talk about sponsorships, we talk about partnerships. Join our family!

Brand awareness

Wielrennen haalt in vergelijking met klassieke adverteeropties een hoge mediawaarde. Zo genereren de partnerships met Flanders Classics een enorme boost voor de naamsbekendheid van uw bedrijf, merk of product. Onze wedstrijden en events worden gevolgd door miljoenen mensen over de hele wereld. De media-aandacht en sociale media rond deze wedstrijden bieden een unieke kans voor uw merk om een groot en betrokken publiek te bereiken.

Wij bieden bedrijven een platform om hun producten en diensten onder de aandacht te brengen van een diverse en gepassioneerde groep consumenten, wat de merkherkenning en -loyaliteit kan vergroten. Verhoog de visibiliteit van uw merk via LED boardings, product placement, bannering of inflatables. Online of offline? Wij bekijken graag met u hoe we uw bedrijf in de spotlight kunnen zetten!

Brand activation

Vergroot de betrokkenheid met uw doelpubliek onder de vorm van een partnership en creëer een memorabele merkervaring die nog lang meegaat in de hoofden van onze fans. Aan de hand van creatieve activiteiten, product sampling, branded content zoals winacties of bijvoorbeeld een stand in de partnerzone ontstaat een impactvolle merkbeleving. Dit persoonlijke contact met de consument geeft uw bedrijf of product een menselijker gezicht. Bovendien genereren onze wielerevenementen vaak veel buzz via sociale media, waardoor uw merk kansen krijgt om mee te surfen op deze populariteit en verdere bekendheid te genereren via digitale marketing.

Ten slotte bieden activaties ook enorme opportuniteiten richting datacaptatie. Genereer potentiële business leads, laat uw bestaande database aan consumenten groeien en stem uw go-to-market strategie hierop af.

Hospitality

U bent zelf een wielerliefhebber of u hebt klanten of werknemers wiens hart voor de koers klopt? Dan zijn we blij u te vertellen dat we het hele jaar door een interessant vip- en hospitalityprogramma kunnen aanbieden. Ontdek via onderstaande knop het overzicht van onze evenementen. We kijken er alvast naar uit om u met open armen te ontvangen en u onze events te laten beleven vanop de eerste rij.

Employer branding

Een employer branding campagne binnen een partnership bij wielerevents kan een belangrijk aspect van de aanwervings- en retentiestrategie voor uw bedrijf zijn. Onze events trekken een groot en divers publiek aan, wat een uitstekende gelegenheid biedt om een breder en meer betrokken doelgroep te bereiken. Op deze manier kan je als bedrijf je positief merkgezicht naar de buitenwereld te vergroten. De perfecte combinatie van enerzijds de nationale visibiliteit in de media en anderzijds de sterke lokale verankering op de plaats van het evenement, zorgen voor succesvolle employer branding campagnes.

Darnaast roepen onze events sterke emoties en een gemeenschapsgevoel op, wat kan helpen om een positieve associatie met uw merk te creëren. Deze campagnes helpen ook diversiteit en inclusie bevorderen, aangezien onze events mensen met verschillende achtergronden en culturen samenbrengen.

Ook het ondersteunen van vrouwenwielrennen kan een belangrijk aspect binnen de gendergelijkheid strategie betekenen. Flanders Classics Women Closing the Gap is het project waarmee we sinds 2020 uitdrukkelijk op het vrouwenwielrennen inzetten. Dat plan bestaat onder andere uit het verhogen van de media-aandacht voor het vrouwenwielrennen, sporttechnische gelijkheid doorvoeren in de parcours, categorieverhogingen van onze wedstrijden en het gelijk trekken van het prijzengeld.

Content creation

Communicatie is één van de stokpaardjes van Flanders Classics. Samen met onze partner Sporthouse Group leggen we de opwinding en energie van onze evenementen vast om unieke en deelbare content te creëren. Via onze verschillende hoogwaardige kanalen (website, mailing, social media, …) bereiken we een massa mensen, die maar al te graag inspelen op onze content!

Onze creators spelen dagdagelijks in op de trends om uw merk door middel van een creatieve aanpak via foto, video, vlogs of podcasts onder de aandacht te brengen op een authentieke manier. Samen gaan we op zoek naar leuke insteken voor uw merk om steeds een stap voor te blijven op concurrenten. Durven kiezen voor verandering en vernieuwing, het is een bewust pad dat we bewandelen.

Neem gerust een kijkje op een van onze social media kanalen en ontdek de verschillende hoogwaardige content stukken tijdens onze wielerevenementen, die de persoonlijkheid, de waarden en de producten van uw merk op een betrouwbare en aantrekkelijke manier onder de aandacht kunnen brengen.

Networking

Op tal van onze evenementen krijgt u de mogelijkheid om de koers met netwerken te combineren. Onze B2B evenementen en hospitalitypakketten bieden een toegevoegde waarde voor de relaties die u als bedrijf wil opbouwen met belangrijke stakeholders, klanten en partners.

Onze gerenommeerde en prestigieuze events bieden een uniek platform voor partners om te netwerken en in contact te komen met besluitvormers en beïnvloeders in de sector. Alles wordt georganiseerd in een ontspannen en informele omgeving ver weg van het kantoor en de werkdruk.

Onze formules geven u de mogelijkheid om gasten te vermaken, zakelijke bijeenkomsten te organiseren en relaties op te bouwen in een unieke omgeving. De combinatie van hoogwaardige gastvrijheid, de opwinding en energie van de wedstrijd, en de kans om in contact te komen met gelijkgestemden kan helpen om sterkere zakelijke relaties op te bouwen en duurzame partnerships te bevorderen.

Kom in contact met gelijkgezinden en leer over de trends en ontwikkelingen in de sector, wissel ideeën uit en laat je inspireren door de deskundigheid van andere aanwezigen.

Recruitment

Een wervingscampagne als partner tijdens een van onze evenementen is een slimme keuze! De voordelen zijn immers duidelijk: een grotere naamsbekendheid, toegang tot een grote pool van potentiële kandidaten en het creëren van een positief merkimago.

Verhoog het imago van uw bedrijf door de koppeling aan onze prestigeuze events en breng zo de werkgelegenheidskansen onder de aandacht. Onze events bieden een waardevolle gelegenheid voor uw bedrijf om potentiële sollicitanten te bereiken. Door middel van een goed geplande en uitgevoerde campagne, met gerichte acties op de juiste doelgroep, kan u op een creatieve manier heel veel werknemers aanspreken. Wij denken graag met u mee!

Word onze partner

Klaar om samen met ons het tempo aan te geven? Aarzel niet ons te contacteren via onderstaande knop en ontdek al onze zakelijke mogelijkheden om een duurzaam partnership op te zetten. Deelt uw bedrijf onze visie en kernwaarden en wenst u graag meer informatie te krijgen over samenwerkingsmogelijkheden. We maken graag tijd voor een verkennend gesprek en bedanken u alvast voor uw interesse in Flanders Classics of één van onze evenementen.

Word onze partner