Van de Kemmelberg, via De Ronde offroad en gravelparadijs Limburg naar Durbuy

Van de Kemmelberg, via De Ronde offroad en gravelparadijs Limburg naar Durbuy

Gravel  05/05/2023

In dit artikel verzamelen we alles over de Flanders Gravel Series 2023. Die bestaat uit vier gravelevenementen waarin je op overwegend onverharde parcours vanop vier fantastische locaties een unieke gravelervaring beleeft: Kemmelberg, Koppenberg, Limburg en Durbuy. Inclusief een laagje competitie dankzij segmenten met tijdsregistratie. Lees snel verder! 

Gravelen is plezant, maar het is nog plezanter in de juiste sfeer en met wat leuke extraatjes inclusief. Laat dat net zijn wat Flanders Gravel voor jou in petto heeft! Uitgepijlde routes en bevoorradingen onderweg? Uiteraard zijn die er! Mechanische en medische bijstand? Check en dubbelcheck. Doe daarbij nog een warme koffie bij de start, een lekkere lunch om weer op krachten te komen en een fris biertje na je rit. De benen laat je rusten aan ons kampvuur en met je finishershirt neem je een leuk aandenken mee naar huis. Zin om te kamperen? We’ve got you covered! Bovendien kan je tijdens onze weekendevents op vrijdag al genieten van een DIY-ride en trekken we op zondagochtend er samen een laatste keer op uit voor een coffee ride. Al die leuke extra’s komen bovenop de routes vanuit vier unieke locaties.  

Flanders Gravel Kemmelberg

We trappen de Flanders Gravel Series af op zaterdag 10 juni met de eerste editie van Flanders Gravel Kemmelberg. Vanop het pittoreske domein Geelhand de Merksem in Kemmel trekken we richting de mooiste gravelstroken in Heuvelland. Je trotseert niet alleen de onverharde Plugstreets en de steile kasseien van de Kemmelberg. De vele oorlogsmonumenten in Flanders Fields en het gevecht tegen de wind in de Westhoek maken jouw offroad Gent-Wevelgem ervaring compleet.  

Flanders Gravel Koppenberg

Het weekend van 30 juni tot en met 2 juli staat volledig in het teken van Flanders Gravel Koppenberg. De gravelklassieker is dit jaar aan z’n derde editie toe. Het unieke parcours leidt je via vaak minder bekende wegen over enkele van de meest iconische hellingen uit de Ronde van Vlaanderen. De technische omloop schotelt je een unieke mix van gravel, bos en kasseien voor, maar er is meer! Voor wie de benen onderweg wil testen, hebben we dit jaar onze segmenten met tijdsregistratie uitgebreid. Met minstens 30 km getimede segmenten in élke afstand (80, 120 of 160 km) heb je een extra uitdaging om je op uit te leven. Vergelijk na de finish jouw tijd met die van je vrienden. Let wel, Flanders Gravel Koppenberg is geen wedstrijd, het parcours is niet afgesloten en dus is het te allen tijde noodzakelijk om de verkeersregels te respecteren. 

(Lees verder onder de foto)

Flanders Gravel Limburg

Op zaterdag 5 augustus is Flanders Gravel Limburg aan de beurt. Vertrekken doen we in de achtertuin van landcommanderij Alden Biesen in Bilzen. De derde tocht van de Flanders Gravel Series ademt één en al gravel. Het parcours (65, 110 of 140 km) laat je kennismaken met Nationaal Park Hoge Kempen en de langere afstanden nemen je mee naar hartje Haspengouw. Vanuit het zadel fiets je door de fruitboomgaarden en bedwing je gravel- en grindstroken in een prachtig groene omgeving. Limburg staat bekend als fietsparadijs en heeft ook voor de gravelaar een topaanbod in petto. Dit zou wel eens je favoriete tocht op de kalender van de Flanders Gravel Series kunnen worden. Voor wie op zoek is naar een extra uitdaging, voorzien we ook hier segmenten met tijdsregistratie

Durbuy Gravel

In het weekend van 15, 16 en 17 september sluiten we het gravelseizoen af met Durbuy Gravel. We trekken naar het hart van de Ardennen en dat betekent: klimmen! Het aantal hoogtemeters? Tussen 1.000 en 3.000, afhankelijk van je gekozen afstand. Die langere hellingen zijn wel de moeite waard, want je fietst er zowaar van panorama naar panorama. Middenin de donkere bossen is het bovendien genieten van de stilte. De afsluiter van de Flanders Gravel Series is net als de andere tochten op de kalender uniek in z’n soort. We zijn er zeker van dat dit weekendje Ardennen nu al met stip in jouw agenda zou mogen staan.  

Heb je een vraag? Mail ons op info@flandersgravel.be en we helpen je met plezier verder. 

See you there! 

Heathland Gravel is allereerste officiële Unbound Gravel qualifier
Lees meer | Heathland Gravel is allereerste officiële Unbound Gravel qualifier
Gravel over iconische hellingen met Flanders Gravel Koppenberg
Lees meer | Gravel over iconische hellingen met Flanders Gravel Koppenberg
Gravel mee tijdens de eerste editie van Flanders Gravel Kemmelberg
Lees meer | Gravel mee tijdens de eerste editie van Flanders Gravel Kemmelberg
Ontdek de kalender van Flanders Gravel
Lees meer | Ontdek de kalender van Flanders Gravel