Dit was Flanders Gravel 2022: vier evenementen en segmenten met tijdsregistratie

Dit was Flanders Gravel 2022: vier evenementen en segmenten met tijdsregistratie

Gravel  29/10/2022

Deelnemers genoten in 2022 niet alleen van tochten over unieke, onverharde wegen in alle uithoeken van België, de gezellige festivalsfeer op de start- en aankomstsite maakte de fietservaring compleet. Niet één, maar wel vier keer het afgelopen jaar. Met op Flanders Gravel Koppenberg daarbovenop de introductie van een vleugje competitie.  

Flanders Gravel zag in 2021 het levenslicht met een evenement op en rond de befaamde Koppenberg. Na een eerste succesvolle editie werd de gravelkalender uitgebreid naar vier evenementen. In 2022 startten we het gravelseizoen in de schaduw van de IJzertoren in Diksmuide om vervolgens via de meerdaagse gravelklassieker op de Koppenberg naar Bilzen te trekken voor de eerste editie van Flanders Gravel Limburg. Daar bleef het niet bij, want met Durbuy Gravel werd er nog een gravelweekend in het hartje van de Ardennen aan de kalender toegevoegd. 

Naast vier evenementen lanceerde Flanders Gravel ook een proefonderdeel - in Oudenaarde. Wie deelnam aan Flanders Gravel Koppenberg trotseerde niet alleen de meest iconische hellingen uit de Ronde van Vlaanderen, maar kon zichzelf ook uitdagen met de tijdsregistratie op bepaalde segmenten van het parcours. Herbeleef de gravelevenementen van 2022 aan de hand van deze foto’s: 

Heathland Gravel is allereerste officiële Unbound Gravel qualifier
Lees meer | Heathland Gravel is allereerste officiële Unbound Gravel qualifier
Van de Kemmelberg, via De Ronde offroad en gravelparadijs Limburg naar Durbuy
Lees meer | Van de Kemmelberg, via De Ronde offroad en gravelparadijs Limburg naar Durbuy
Gravel over iconische hellingen met Flanders Gravel Koppenberg
Lees meer | Gravel over iconische hellingen met Flanders Gravel Koppenberg
Gravel mee tijdens de eerste editie van Flanders Gravel Kemmelberg
Lees meer | Gravel mee tijdens de eerste editie van Flanders Gravel Kemmelberg