Verken België met de fiets dankzij Proximus Cycling Challenge

Verken België met de fiets dankzij Proximus Cycling Challenge

Events  01/09/2022

Elf idyllische routes doorheen heel België, dat is de Proximus Cycling Challenge. Rij mee met schitterende fietstochten doorheen de mooiste streken! Van begin maart tot september laten we jou kennis maken met de mooiste parcours in diverse regio’s van ons land.

In maart ligt het zwaartepunt in de Vlaamse Ardennen. De Proximus Cycling Challenge wordt op gang getrapt op zaterdag 4 maart in Oudenaarde met de Ename Classic. Een week later hebben we een dubbel weekend op de planning staan, met op zaterdag 11 maart de Reuzen van Vlaanderen en een dag later Nokere Koerse Cyclo. Laat die keuzestress achterwege en zet ze alle drie alvast in je agenda!

Eind april organiseren we voor het eerst de Tour de Namur. Na enkele jaren keren we terug naar Namen, maar dit keer passeren we ook langs Dinant en Hoei. Het is het startschot van een Ardennenluik dat verdergaat in de maand mei, met o.a. de Chouffe Classic in Houffalize en de Flèche de Wallonie vanuit Spa.

Met Best of Limburg staat er op zondag 28 mei nog een mooie nieuwe tocht op de kalender. Ontdek de mooiste plekjes van Limburg één dag voor de profrenners hun Ronde van Limburg rijden.

Tilff-Bastogne-Tilff staat zaterdag 3 juni op het programma. De provincies Luik en Luxemburg zorgen voor een adembenemend décor. De Fietsdodentocht op zondag 6 augustus start in Bornem maar verkent zoveel andere plekken in en rond de provincie Antwerpen.

De Proximus Cycling Challenge eindigt haar reeks van fietstochten in Angleur voor de Géants des Ardennes op zaterdag 26 augustus. Zoals de naam al doet vermoeden zal deze fietstocht pittig zijn!

De inschrijvingen gaan binnenkort online, dus hou zeker de website https://proximuscyclingchallenge.be/nl/ in de gaten. Daar kan je ook wat meer informatie vinden over alle fietstochten.

Fiets door de mooiste Belgische regio’s met de Proximus Cycling Challenge
Lees meer | Fiets door de mooiste Belgische regio’s met de Proximus Cycling Challenge
Vzw EK Limburg 2024 verwelkomt STG-badkamers als main partner
Lees meer | Vzw EK Limburg 2024 verwelkomt STG-badkamers als main partner
Ethias partner van EK wielrennen in Limburg
Lees meer | Ethias partner van EK wielrennen in Limburg
Fiets jouw klassiekers tijdens de Teamleader Crm Classics Tour
Lees meer | Fiets jouw klassiekers tijdens de Teamleader Crm Classics Tour