Kopecky en Evenepoel sprinten naar Belgische titel in Izegem

Kopecky en Evenepoel sprinten naar Belgische titel in Izegem

Road  27/06/2023

Op zondag 25 juni vond in Izegem het Belgisch Kampioenschap Wielrennen op de weg plaats en dat leverde twee mooie kampioenen op. Bij de Elite Vrouwen toonde Lotte Kopecky zich de snelste in een massasprint. Wereldkampioen Remco Evenepoel klopte Alec Segaert in de sprint en kroonde zich zo voor het eerst tot Belgisch kampioen bij de Elite Mannen.

Izegem verwelkomde het kruin van de Belgische wielerwereld onder een stralend blauwe hemel. De supporters waren talrijk aanwezig om hun nationale helden aan te moedigen op het startpodium. De Elite Vrouwen mochten de festiviteiten op gang trappen. Ondanks vele verwoede pogingen om een vroege vlucht tot stand te brengen, was het wachten tot de lokale lus in en rond Izegem vooraleer we de eerste succesvolle aanvallen te zien kregen. Onder andere Mieke Docx en thuisrijdster Justine Ghekiere toonden zich, maar Lotte Kopecky had de wedstrijd perfect onder controle. Ze hield het peloton samen en sprintte op de Ambachtenstraat naar haar derde Belgische tricolore. Ontdek de volledige uitslag bij de Elite Vrouwen hier.

 

Belgisch kampioen in de regenboogtrui

De wedstrijd bij de Elite Mannen kende een razendsnelle start. Na één uur koers had het peloton maar liefst 50 kilometer afgelegd. De renners kregen het duo Monteberg-Kemmelberg drie keer voor de wielen geschoven, wat voor een interessante koerssituatie zorgde. Wout van Aert en Yves Lampaert versnelden meermaals op de kasseien van de Kemmelberg en maakten samen met enkele andere renners de oversteek naar de kopgroep. De leiders reden een voorsprong van zo’n twee minuten bij elkaar op weg naar Izegem. Dat was het teken voor de sprintersploegen in het peloton om hun renners aan het werk te zetten.

De voorsprong slonk, waarop Van Aert en man van de streek Lampaert beslisten om er samen op uit te trekken. Met z’n tweeën reden ze weg uit de kopgroep, maar het werd snel duidelijk dat hun verhaal niet tot de finish zou reiken. Op 34 kilometer van de aankomst versnelde Remco Evenepoel een eerste keer. De wereldkampioen voelde zich duidelijk in z’n sas op het zonovergoten parcours in Izegem. Na meerdere versnellingen bleef enkel de jonge Alec Segaert nog over in zijn wiel. Evenepoel sprintte vanop de kop naar zijn eerste Belgische titel. Bekijk de resultaten bij de Elite Mannen hier.

Cosnefroy pakt overwinning op de Brusselsesteenweg
Lees meer | Cosnefroy pakt overwinning op de Brusselsesteenweg
Longo Borghini soleert naar overwinning in Overijse
Lees meer | Longo Borghini soleert naar overwinning in Overijse
Hersenletsel Liga lanceert Dag van de Fietshelm
Lees meer | Hersenletsel Liga lanceert Dag van de Fietshelm
Merlier voor het eerst aan het feest in Schoten
Lees meer | Merlier voor het eerst aan het feest in Schoten