Flanders Classics en Proximus verlengen partnership tot 2025

Flanders Classics en Proximus verlengen partnership tot 2025

01/06/2023

Na een spectaculair voorjaar en net voor het startschot van de wielerzomer verlengen Flanders Classics en Proximus hun partnership tot 2025. Proximus wil hiermee actief bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het Belgische wielrennen in al zijn facetten.

Flanders Classics en Proximus zijn al sinds 2014 trouwe partners. De verlening van de samenwerking tot 2025 gaat verder dan het klassieke wielervoorjaar. Zo wordt Proximus één van de belangrijkste officiële partners van de Flanders Gravel Series. Met de organisatie van vier gravelevents in de zomermaanden bouwt Flanders Classics dé wielerdiscipline in opmars verder uit in België.

Ook de Proximus Cycling Challenge, een reeks recreatieve fietstochten verspreid over heel België, gaat minstens door tot 2025. Samen met We Ride, een joint-venture van Flanders Classics en Golazo, streeft Proximus er zo naar om zoveel mogelijk recreatieve fietsers of getrainde wielertoeristen de mooiste fietstochten zelf in het zadel te laten beleven.

Ten slotte zal Proximus Flanders Classics ook ondersteunen om de objectieven in het kader van duurzaamheid te realiseren. Zo zullen beide partners de mogelijkheid onderzoeken om 5G-technologie in te zetten bij alle wedstrijdproducties tegen 2025.

Als trouwe partners kennen we elkaar door en door, waardoor we met een gezamenlijke visie kunnen bouwen aan de toekomst van de wielersport in België.
Tomas Van Den Spiegel, CEO Flanders Classics

Tomas Van Den Spiegel, CEO Flanders Classics: “We zijn uiteraard trots de verlenging van dit partnership te mogen aankondigen. Proximus en Flanders Classics werken al jarenlang goed samen, het spreekt voor zicht dat wij uitkijken naar 2024 en 2025. Als trouwe partners kennen we elkaar door en door, waardoor we met een gezamenlijke visie kunnen bouwen aan de toekomst van de wielersport in België. Dat zorgt voor wederzijds vertrouwen, hetgeen deze samenwerking zo sterk maakt.”

Jim Casteele, Consumer Market Lead bij Proximus: “We zijn bijzonder enthousiast over de versterking van ons partnership met Flanders Classics. Dit zal ons toelaten een nog gevarieerder aanbod rond wielrennen uit te bouwen voor onze klanten, of ze nu zelf gepassioneerd fietsen of liever de profs aan het werk zien.”

Organisatie Amstel Gold Race komt in handen van Flanders Classics
Lees meer | Organisatie Amstel Gold Race komt in handen van Flanders Classics
Flanders Classics en KPMG lanceren Equal Pain Day campagne
Lees meer | Flanders Classics en KPMG lanceren Equal Pain Day campagne
Victor Campenaerts sprint naar winst in de Vlaamse Druivenkoers
Lees meer | Victor Campenaerts sprint naar winst in de Vlaamse Druivenkoers
Geert De Mulder valt wereldrecord Everesting met elliptische fiets aan op Berendries
Lees meer | Geert De Mulder valt wereldrecord Everesting met elliptische fiets aan op Berendries