Flanders Classics en Cycling Unlimited slaan de handen in elkaar

Flanders Classics en Cycling Unlimited slaan de handen in elkaar

Road  13/06/2023

Flanders Classics gaat een samenwerking aan met het Zwitserse Cycling Unlimited. Dat betekent dat de organisator van de Ronde van Vlaanderen vanaf nu ook z’n kennis en ervaring zal delen met de organisatie van de Ronde van Zwitserland.

Voor het eerst sinds z’n ontstaan in 2010 investeert Flanders Classics, organisator van zes Vlaamse voorjaarsklassiekers, in een buitenlandse samenwerking. De organisatie van de Ronde van Vlaanderen en Cycling Unlimited, dat op zijn beurt onder andere de Ronde van Zwitserland in portefeuille heeft, sluiten een partnership af. Die samenwerking bestaat erin dat Flanders Classics aandeelhouder wordt in Cycling Unlimited en dat naast Infront, Swiss Cycling, Vogel Investments en ProTouchGlobal.

Flanders Classics CEO Tomas Van Den Spiegel: “We zijn zeer tevreden deze overeenkomst te hebben afgesloten en kijken er enorm naar uit om onze krachten te bundelen. In de voorbije maanden merkten we al dat onze toekomstvisie voor de wielersport erg gelijkaardig is, wat maakt dat we enorm uitkijken naar onze toekomst samen. Deze samenwerking betekent voor Flanders Classics ook een eerste internationale stap in ons groeiverhaal van de voorbije jaren.”

Deze samenwerking betekent voor Flanders Classics een eerste internationale stap in ons groeiverhaal van de voorbije jaren.
Flanders Classics CEO Tomas Van Den Spiegel

Ook de betrokken partners langs Zwitserse zijde kijken enthousiast naar de start van de samenwerking waarbij de organisatoren van zowel Vlaamse als Zwitserse WorldTour events hun kennis en ervaring zullen delen.

Hans-Peter Zurbruegg, voorzitter van Cycling Unlimited/ Senior Vice President Active Lifestyle bij Infront: “Dit nieuwe partnerschap belichaamt een visie op continue groei. Het doel van Cycling Unlimited is om de wielergemeenschap vooruit te stuwen in onze belangrijkste markten en een reis te ondernemen die de eenheid van onze gezamenlijke doelen viert. Dit is meer dan alleen maar een partnerschap; het getuigt van de kracht van samenwerking om transformatieve verandering te stimuleren.”

Patrick Hunger, President Swiss Cycling: “Dit strategisch partnerschap omarmt de voortdurende structurele veranderingen in de wielerevenementensector en bouwt een krachtige, internationale en toekomstige brug tussen verschillende wielerevenementen.”

Cycling Unlimiteds Co-Managing Directors Olivier Senn en Joko Vogel blijven de organisatie leiden: “Deze nieuwe samenwerking zal de ervaring en knowhow van beide organisaties combineren. Alle partijen zullen van dit partnership profiteren en nieuwe opportuniteiten ontwikkelen op zowel strategisch als operationeel niveau. Wij kijken enorm uit naar deze samenwerking.”

Foto: © Photonews

Cosnefroy pakt overwinning op de Brusselsesteenweg
Lees meer | Cosnefroy pakt overwinning op de Brusselsesteenweg
Longo Borghini soleert naar overwinning in Overijse
Lees meer | Longo Borghini soleert naar overwinning in Overijse
Hersenletsel Liga lanceert Dag van de Fietshelm
Lees meer | Hersenletsel Liga lanceert Dag van de Fietshelm
Merlier voor het eerst aan het feest in Schoten
Lees meer | Merlier voor het eerst aan het feest in Schoten