Wereldkampioene Van Empel solo aan het feest in Antwerpen

Wereldkampioene Van Empel solo aan het feest in Antwerpen

Cyclo-cross  23/12/2023

Met een voorsprong van 18 seconden reed wereldkampioene Van Empel in Antwerpen naar de overwinning. Ze ging er in ronde vier van door en haalde het voor haar landgenotes Brand en Pieterse.

Na afwezigheid door ziekte in Namur, stond wereldkampioene Van Empel (Team Jumbo-Visma) in Antwerpen opnieuw aan de start. Al in de eerste ronde ging ze er samen met Brand (Baloise Trek Lions) vandoor op het Sint-Annastrand. Het was Brand die in het begin van de wedstrijd het gashendel opendraaide.

Van Empel kon over de balken springen, Brand moest voet aan grond zetten. Daar zette de wereldkampioene haar metgezel onder druk, wat Brand ertoe dwong een gat te dichten. Wegrijden deed Van Empel niet, in de vierde van in totaal zes ronden kon ook Pieterse (Fenix-Deceuninck) vooraan komen aansluiten. Lang duurde dat verhaal niet, want een halve ronde verder ging Van Empel foutloos door een bocht waar Brand voet aan grond moest zetten.

De wereldkampioene hield het tempo voorin hoog. Het gat dichtrijden lukte niet meer. Van Empel soleerde net als vorig jaar de overwinnining in Antwerpen. Brand strandde op 18 seconden op de tweede plaats. Pieterse werd derder op 55 seconden. Wereldbeker leidster Alvarado reed naar plek 4 en blijft ook na de negende manche aan de leiding in het klassement.

Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
Lees meer | Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Lees meer | De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige
Lees meer | Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige
Van der Poel snelt weg in voorlaatste ronde in Hoogerheide
Lees meer | Van der Poel snelt weg in voorlaatste ronde in Hoogerheide