Wereldkampioene Van der Breggen wint openingsklassieker voor tweede keer

Wereldkampioene Van der Breggen wint openingsklassieker voor tweede keer

Road  27/02/2021

Na haar eerste zege in 2015 heeft wereldkampioene Van der Breggen vandaag voor de tweede keer in haar carrière Omloop Het Nieuwsblad gewonnen. Ze reed solo naar de finish en kreeg op het podium het gezelschap van Jorgensen en Pieters.

Om 13u45 vertrokken de vrouwen voor hun 124 km lange openingsklassieker in Gent. Na amper 4 km koers was de kopgroep een feit. Claudia Jongerius (Bingoal Casino-Chevalmeire), Elizabeth Bennett (Drops-Le Col supported by Tempur) and Kylie Waterreus (Multum Accountants Ladies Cycling Team) kleurden de eerste wedstrijduren. Hun voorsprong liep op tot meer dan 5 minuten.

Eenmaal de heuvelzone aanbrak, kwam het peloton meter voor meter dichterbij. Op iets minder dan 40 km van de streep was het verhaal van de vroege vlucht uit, ze werden vlak voor het duo Haaghoek-Leberg gegrepen. Daar brak het peloton in twee. Vooraan een groep met sterke namen als Van der Breggen (Team SD Worx), Longo Borghini (Trek-Segafredo), Belgisch kampioene Kopecky (Liv Racing), Bastianelli (Ale’ BTC Ljubljana), Uttrup Ludwig (FDJ Nouvelle-Aquitaine Futuroscope), Brown (Team BikeExchange) en Niewiadoma (Canyon\\SRAM Racing). Voorin misten we onder andere de winnares van vorig jaar, Van Vleuten (Movistar Team Women), en Jolien D’Hoore (Team SD Worx)

(lees verder onder de foto)

Op een aanval was het wachten tot de Elverenberg, waar de Nederlandse Vollering (Team SD Worx) haar kans schoon achtte. Ze reed iets meer dan 12 km solo aan de leiding, tot de Italiaanse Longo Borghini (Trek-Segafredo) op de Muur van Geraardsbergen ging versnellen. Het was wereldkampioene Van der Breggen, ploeggenote van Vollering, die reageerde en de aanval van Longo Borghini neutraliseerde. Toch slonk de voorsprong van Vollering, kort nadien werd ze gegrepen door de achtervolgers.

Op de laatste helling van de dag, de Bosberg, was het moment van de wereldkampioene aangebroken. Ze versnelde en begon aan een solo van 12 km. Na een sterk staaltje teamwork ging de wereldkampioene alleen op zoek naar haar tweede zege in de openingsklassieker. Ze had aan de streep in Ninove alle tijd om te vieren. De Deense Jorgensen (Movistar Team Women) en de Nederlandse Pieters, ploeggenote van Van der Breggen, vervolledigden het podium.

VRT en Flanders Classics verlengen samenwerking tot en met 2031
Lees meer | VRT en Flanders Classics verlengen samenwerking tot en met 2031
Abrahamsen houdt peloton af en finisht solo in Brussels Cycling Classic
Lees meer | Abrahamsen houdt peloton af en finisht solo in Brussels Cycling Classic
Robin Orins wint Omloop het Nieuwsblad U23
Lees meer | Robin Orins wint Omloop het Nieuwsblad U23
Groenewegen zegeviert in 76ste editie van Ronde van Limburg
Lees meer | Groenewegen zegeviert in 76ste editie van Ronde van Limburg