Van Empel wint thriller in Benidorm

Van Empel wint thriller in Benidorm

Cyclo-cross  21/01/2024

Onder een stralende winterzon in Benidorm ontvouwde zich de dertiende ronde van de UCI Wereldbeker Veldrijden. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden tussen toppers als Van Empel, Pieterse en Alvarado.

De wedstrijd begon met Van Empel (Team Visma | Lease a Bike) die de leiding nam, op de voet gevolgd door Pieterse (Fenix-Deceuninck) en Backstedt (Canyon//SRAM Racing). Helaas was de wedstrijd voor Betsema (Pauwels Sauzen-Bingoal) snel voorbij door mechanische problemen. Pieterse liet er geen gras over groeien en ging er samen met Van Empel en Alvarado (Alpecin-Deceuninck) vandoor.

Bij het ingaan van de tweede ronde hadden Pieterse en Van Empel een voorsprong van 5 seconden op Alvarado en een voorsprong van 20 seconden op het achtervolgende peloton. Er onstond een trio voorin met Pieterse, Van Empel en Alvarado. Pieterse gaf vol gas in de derde ronde, waardoor Alvarado onder enorme druk kwam te staan en de groep verkleinde tot twee leiders: Puck Pieterse en Fem van Empel.

Pieterse en Van Empel bleven waakzaam in de vierde ronde en hadden een voorsprong van 13 seconden op Alvarado, die druk bleef zetten en het gat uiteindelijk opnieuw dichtte. In de laatste ronde nam Alvarado de leiding. In een zenuwslopende finale pakte Fem van Empel echter de overwinning met een beslissende aanval in de slotmomenten van de wedstrijd. Pieterse en Alvarado, die haar World Cup 2023-2024-overwinning veiligstelde, vergezelden haar op het podium.

De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Lees meer | De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige
Lees meer | Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige
Van der Poel snelt weg in voorlaatste ronde in Hoogerheide
Lees meer | Van der Poel snelt weg in voorlaatste ronde in Hoogerheide
Van Empel zet puntjes op de i in Hoogerheide
Lees meer | Van Empel zet puntjes op de i in Hoogerheide