Van der Poel demonstreert op het strand van Sint-Anneke

Van der Poel demonstreert op het strand van Sint-Anneke

Cyclo-cross  23/12/2023

Er stond geen maat op Mathieu van der Poel in Antwerpen. De wereldkampioen moest in het begin van de wedstrijd een scheve situatie rechtzetten, maar in ronde drie begon hij aan een indrukwekkende solo. Van Aert werd tweede, Iserbyt derde.

De wedstrijd in Antwerpen begon zowaar in chaos. Al bij de start klikte Van der Poel (Alpecin-Deceuninck) uit z’n pedaal, wat een streep door z’n rekening was om van rij twee naar rij één op te schuiven. In een van de eerste bochten ging vervolgens Tom Pidcock (Ineos Grenadiers) onderuit. Ook Van der Poel werd opgehouden en moest aan een lange inhaalrace beginnen.

Vanuit positie 15 reed de wereldkampioen in geen tijd naar de voorste gelederen van de langerekte kopgroep. Toen Iserbyt in ronde drie een klein foutje maakte, kwam Van der Poel voor het eerst aan de leiding. Hij draaide meteen het gashendel open en had in geen tijd 11 seconden voorsprong op z’n concurrenten.

27 km/u, dat was de snelheid waarmee Van der Poel op Linkeroever rondreed. Hij bouwde in geen tijd z’n voorsprong uit tot meer dan 40 seconden op de achtervolgende groep waar Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal), Van Aert (Jumbo-Visma), Nieuwenhuis (Baloise Trek Lions) en co duidelijk aan elkaar gewaagd waren. Met nog twee ronden te gaan was het Wereldbekerleider Iserbyt die het gashendel opendraaide en zo Nieuwenhuis en Van Aert onder druk ging zetten.

Bij het ingaan van de voorlaatste ronde was het Van Aert die naar het wiel van Iserbyt reed en hem een halve ronde later onder druk ging zetten. Iserbyt plooide en Van Aert was op weg naar plek twee. Maar de man van de wedstrijd reed een kleine halve minuut eerder over de streep. Van der Poel pakte net als vorig seizoen de zege op Linkeroever.

Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
Lees meer | Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Lees meer | De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige
Lees meer | Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige
Van der Poel snelt weg in voorlaatste ronde in Hoogerheide
Lees meer | Van der Poel snelt weg in voorlaatste ronde in Hoogerheide