Twee op een rij voor Pieterse in Diegem

Twee op een rij voor Pieterse in Diegem

Cyclo-cross  28/12/2023

Puck Pieterse heeft de avondcross in Diegem op haar naam geschreven. De Nederlands kampioene nam in de eerste ronde al afscheid van haar concurrentes en haalde het voor Ceylin Alvarado en Inge van der Heijden.

Zoe Bäckstedt (Canyon//SRAM Racing) dook in Diegem als eerste het veld in. Inge van der Heijden (Crelan-Corendon) nam bij kunstlicht al snel het commando over. Samen met haar landgenote Puck Pieterse (Fenix-Deceuninck) reed ze niet veel later de rest al op een kleine afstand. Ceylin del Carmen Alvarado (Alpecin-Deceuninck) kende een minder goede start en reed rond in elfde positie.

Pieterse sprong in de eerste ronde meteen over de balken en liet zo Van der Heijden al vroeg in de wedstrijd achter zich. Bij de eerste doorkomst aan de finish had Pieterse een voorsprong van 6 seconden op Van der Heijden en 16 seconden op Schreiber (Team SD Worx). De overige favorieten volgden toen al op 21 seconden.

De tweede ronde was het sein voor Alvarado om op te schuiven. De Nederlandse deed haar uiterste best en slaagde er een ronde later in om haar achterstand op Van der Heijden goed te maken. Meer nog, aan het einde van ronde drie liet ze Van der Heijden zelfs achter. Ondertussen had Pieterse haar voorsprong uitgebreid tot 21 seconden.

Alvarado probeerde nog druk te zetten, maar Pieterse bleek te sterk. De Nederlands kampioene mocht zegevieren met een voorsprong van 26 seconden op Ceylin Alvarado, die dankzij haar tweede plaats de nieuwe leidster in het klassement werd. Inge van der Heijden vervolledigde het podium.

Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
Lees meer | Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Lees meer | De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige
Lees meer | Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige
Van der Poel snelt weg in voorlaatste ronde in Hoogerheide
Lees meer | Van der Poel snelt weg in voorlaatste ronde in Hoogerheide