Ronhaar trekt aan het langste eind in modder van Dublin

Ronhaar trekt aan het langste eind in modder van Dublin

Cyclo-cross  26/11/2023

Na Dendermonde pakte Pim Ronhaar nu ook de zege in Dublin. Pas in de laatste rechte lijn viel de beslissing. Sweeck moest de duimen leggen voor de Nederlander en werd tweede. Iserbyt eindigde op de derde plek en blijft aan de leiding in het klassement.

Thibau Nys (Baloise Trek Lions) had duidelijk zin in de modderige omloop van Dublin. Hij koos in ronde 1 resoluut voor de aanval en leek weg te rijden, maar in de achtergrond zat er nog te veel volk bij elkaar om de wedstrijd al in een beslissende plooi te laten vallen. Nys bleef echter druk zetten en zorgde voor de schifting in de achtervolgende groep. Het waren Iserbyt (Pauwels Sauzen – Bingoal) en Ronhaar (Baloise Trek Lions) die de eerste slag wisten te overleven.

In de vierde ronde, ongeveer halfweg koers, was alles weer te herdoen. Wyseure (Crelan – Corendon) zag z’n moment gekomen, maar het was vooral de aanval van Ronhaar die de finale inzette. Iserbyt en Sweeck (Crelan – Corendon) gingen in de achtervolging. Het leek een strijd tussen 3 te zullen worden. Tot Sweeck in de 5e van in totaal 7 ronden lek reed en plots tegen een achterstand van zo’n 10 seconden aankeek.

Niets verloren, de Wereldbekerwinnaar van vorig seizoen had duidelijk nog jus in de benen. Op het moment dat Iserbyt in de voorlaatste ronde bij Ronhaar kwam aansluiten, had ook Sweeck z’n achterstand teruggebracht tot een zestal seconden. Bij het ingaan van de laatste ronde kwam alles weer bij elkaar. Een uitgelezen moment voor Ronhaar om nog een keer te versnellen.

Het was uiteindelijk Sweeck die Ronhaar na een ronde achtervolgen nog bij de lurven greep. In de laatste hectometers ontspon zich een spannend duel. Sprinten of niet? Sweeck ging met pure power op en over Ronhaar en we leken af te stevenen op een sprint. Dat was buiten de Nederlander gerekend, want die verraste Sweeck met een aanval vlak voor het opdraaien van de laatste rechte lijn.

Ronhaar snelde zo na Dendermonde naar z’n tweede zege in de Wereldbeker. Sweeck strandde op 2 seconden in z’n wiel. Wereldbekerleider Iserbyt werd uiteindelijk 3e op 20 seconden, maar blijft wel aan de leiding in het klassement.

Voor meer info over de UCI Wereldbeker Veldrijden 2023-2024 kan je hier terecht.

Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
Lees meer | Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Lees meer | De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige
Lees meer | Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige
Van der Poel snelt weg in voorlaatste ronde in Hoogerheide
Lees meer | Van der Poel snelt weg in voorlaatste ronde in Hoogerheide