Robin Orins wint Omloop het Nieuwsblad U23

Robin Orins wint Omloop het Nieuwsblad U23

Road  26/05/2024

Robin Orins heeft Omloop het Nieuwsblad voor U23 Mannen op zijn naam geschreven. Orins rondde een aanval van 80 kilometer samen met zijn ploegmaat Matys Grisel succesvol af. Liam Van Bylen, nog een renner van Lotto Dstny Development Team, vervolledigde het podium.

Hevige regenbuien kenmerkten de Omloop het Nieuwsblad U23 2024. Het was Robin Orins (Lotto Dstny Development Team) die de wedstrijd al vroeg openbrak op de Leberg, de eerste helling van de dag. Op de Hostellerie, met nog 110 kilometer te gaan, versnelde Orins een tweede keer. Zijn ploeggenoten Joshua Giddings en Matys Grisel, Milan Kuypers (Alfasun - Basso Team Flanders) en Tim Rex (Wanty - Reuz - Technord) volgden in zijn spoor, maar het vijftal werd niet veel later opnieuw ingerekend door het peloton.

Orins had duidelijk een superdag. Op de Molenberg trok de Belg een derde keer ten aanval. Enkel zijn ploegmaat Matys Grisel kon volgen. Met nog 80 kilometer te gaan begonnen de twee aan een huzarenstukje. Ze fietsten een voorsprong van twee minuten bij elkaar en reden samen naar de aankomst in Herzele. Grisel gunde Orins de overwinning. Zes seconden na het duo won Liam Van Bylen, ook al een renner van Lotto Dstny Development Team, de pelotonsprint voor de derde plaats. Orins is de vijfde Lotto Dstny Development Team renner op een rij die het zegegebaar mag maken in Omloop het Nieuwsblad voor U23 Mannen.

Abrahamsen houdt peloton af en finisht solo in Brussels Cycling Classic
Lees meer | Abrahamsen houdt peloton af en finisht solo in Brussels Cycling Classic
Groenewegen zegeviert in 76ste editie van Ronde van Limburg
Lees meer | Groenewegen zegeviert in 76ste editie van Ronde van Limburg
Aless De Bock soleert naar winst bij de Mannen U19
Lees meer | Aless De Bock soleert naar winst bij de Mannen U19
Célia Gery sprint naar zege in Vlaanderens Mooiste voor Vrouwen U19
Lees meer | Célia Gery sprint naar zege in Vlaanderens Mooiste voor Vrouwen U19