Pieterse wint in Gavere haar eerste Wereldbekermanche van het seizoen

Pieterse wint in Gavere haar eerste Wereldbekermanche van het seizoen

Cyclo-cross  26/12/2023

Puck Pieterse was de sterkste in de modder van Gavere. De Nederlands kampioene trok al in de eerste ronde ten aanval en slaagde erin om Fem van Empel en Ceylin Alvarado af te houden. Het is voor Pieterse de eerste Wereldbekeroverwinning van het seizoen.

Zoals zo vaak schoot Marie Schreiber (Team SD Worx) ook in Gavere het best uit de startblokken. De Luxemburgse leidde het peloton met Puck Pieterse (Fenix-Deceuninck) en Fem van Empel (Team Jumbo-Visma) in haar zog. Pieterse nam het commando al snel over en reed haar concurrentes meteen op een kleine achterstand.

Halverwege de eerste ronde maakte ze twee fouten, waardoor Ceylin del Carmen Alvarado (Alpecin-Deceuninck) bij haar kwam aansluiten. In de achtervolging bundelden Van Empel en Brand (Baloise Trek Lions) de krachten. Aan het einde van de eerste ronde kwamen ze 15 seconden na de leidsters voorbij aan de finish.

Dankzij meerdere foutjes van Alvarado reed Pieterse in de tweede ronde plots alleen aan de leiding. Wereldbekerleidster Alvarado gaf zich nog niet gewonnen en bleef op enkele seconden van Pieterse rondrijden. Ook het achtervolgende duo spatte niet veel later uiteen. Wereldkampioene Van Empel had Brand gelost, maar keek wel op tegen een achterstand van een halve minuut op Pieterse.

Van Empel kwam steeds beter in de wedstrijd en leek op weg naar Ceylin Alvarado, die terrein verloor ten opzichte van Pieterse. Bij het ingaan van de laatste ronde bedroeg het verschil tussen Van Empel en Alvarado slechts 5 seconden. Alvarado ging in de fout, waardoor Van Empel kon komen aansluiten. De wereldkampioene aarzelde geen seconde en liet de Wereldbekerleidster meteen achter haar. Op die manier lagen de drie podiumplaatsen vast. Pieterse behaalde in Gavere haar eerste Wereldbekeroverwinning van het seizoen met een voorsprong van 28 seconden op Fem van Empel.

Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
Lees meer | Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Lees meer | De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige
Lees meer | Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige
Van der Poel snelt weg in voorlaatste ronde in Hoogerheide
Lees meer | Van der Poel snelt weg in voorlaatste ronde in Hoogerheide