Nieuwenhuis vliegt solo naar zege in de sneeuw

Nieuwenhuis vliegt solo naar zege in de sneeuw

Cyclo-cross  10/12/2023

Van spanning was er weinig sprake in Val di Sole tijdens de mannenwedstrijd. Joris Nieuwenhuis reed van start tot finish aan de leiding en zette met een indrukwekkende solo een eerste Wereldbekermanche op z’n naam.

Joris Nieuwenhuis (Baloise Trek Lions) schoot als een raket uit de startblokken in Val di Sole. Enkel Niels Vandeputte (Alpecin – Deceuninck) kon de snelle start van de Nederlander pareren. Iserbyt (Pauwels Sauzen – Bingoal), Sweeck (Crelan – Corendon), Wyseure (Crelan – Corendon) en Vanthourenhout (Pauwels Sauzen – Bingoal) moesten een scheve situatie rechtzetten.

Helemaal naar de kop van de wedstrijd rijden, dat zou niet meer gebeuren. Nieuwenhuis reed namelijk foutloos en vond op de winterse omloop in Val di Sole een op zijn lijf geschreven parcours. Vandeputte moest de Nederlander daardoor snel laten rijden. Hij wist op zijn beurt de achtervolgers wel af te houden. In de strijd om plek drie was het Joran Wyseure die aan het eind van de derde ronde weg kon rijden van wereldbekerleider Iserbyt en co.

Wyseure had het ritme gevonden, want met de snelste tijd in ronde vier kwam hij seconde per seconde dichter op Vandeputte. Maar het gat dichtrijden lukte niet. Vandeputte wist z’n tweede plek veilig te stellen. Dat alles was ver achter de winnaar van de dag, Joris Nieuwenhuis. De Nederlander pakte z’n eerste overwinning in de Wereldbeker en zette de zevende manche van de 2023 – 2024 Wereldbeker helemaal naar z’n hand. Eli Iserbyt blijft aan de leiding in het klassement.

Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
Lees meer | Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Lees meer | De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige
Lees meer | Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige
Van der Poel snelt weg in voorlaatste ronde in Hoogerheide
Lees meer | Van der Poel snelt weg in voorlaatste ronde in Hoogerheide