Joris Nieuwenhuis zet na Merksplas ook Boom naar zijn hand

Joris Nieuwenhuis zet na Merksplas ook Boom naar zijn hand

Cyclo-cross  02/12/2023

Twee op een rij voor Joris Nieuwenhuis in de Telenet Superprestige 2023-2024. De Nederlander van Baloise Trek Lions verdedigde bijna de ganse wedstrijd een voorsprong van tien seconden op Cameron Mason en mocht uiteindelijk ook het zegegebaar maken. Eli Iserbyt won de strijd om de derde plaats.

De beste start in Boom was voor Jens Adams. De Belg schoot furieus uit de startblokken en reed de rest even uit het wiel, maar lang duurde dat niet. De twee ploegmaats Thibau Nys en Joris Nieuwenhuis haalden de Belg terug, waarna Nieuwenhuis zelf op avontuur trok. De Nederlander had na de eerste twee ronden een voorsprong van zeven seconden bij elkaar gereden. Cameron Mason was zijn eerste achtervolger, gevolgd door Nys en Iserbyt.

Nieuwenhuis en Mason beschikten duidelijk over de beste benen, maar de Brit slaagde er maar niet in om bij de Nederlander te komen. Het verschil tussen de twee schommelde constant tussen 5 en 10 seconden. In de achtergrond vormde zich een groepje met Iserbyt, Vandeputte, Vanthourenhout, Thijs Aerts en Nys, maar hun achterstand was toen al opgelopen tot een minuut.

De eerste twee podiumplaatsen waren gaan vliegen en net voorbij halfweg wedstrijd leek ook de strijd om het laatste podiumplaatsje in een beslissende plooi te vallen. Eli Iserbyt rukte zich los van z’n concurrenten en fietste een mooie voorgift bij elkaar.

Na een mooi duel met Cameron Mason trok Joris Nieuwenhuis uiteindelijk aan het langste eind. De hele wedstrijd lang schommelde zijn voorsprong rond de 10 seconden en dat was aan de finish niet anders. Eli Iserbyt vergezelde de twee op het podium en verstevigde zo zijn voorsprong in het klassement.

Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
Lees meer | Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Lees meer | De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige
Lees meer | Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige
Van der Poel snelt weg in voorlaatste ronde in Hoogerheide
Lees meer | Van der Poel snelt weg in voorlaatste ronde in Hoogerheide