Iserbyt wint prachtig schouwspel in Flamanville

Iserbyt wint prachtig schouwspel in Flamanville

Cyclo-cross  03/12/2023

De zesde manche van de UCI Wereldbeker Veldrijden in Flamanville stond bol van de spanning en sensatie. Het parcours daagde de renners met technische secties en snelle afdalingen uit, wat leidde tot een adembenemende strijd om de overwinning. Net als twee jaar geleden mocht Eli Iserbyt het zegegebaar maken.

Kevin Kuhn (Circus-Reuz-Technord) liet bij de start meteen zien dat hij er zin in had. De Zwitser schoot als een speer uit de startblokken, terwijl Nys (Baloise Trek Lions) en Iserbyt (Pauwels Sauzen - Bingoal) een mindere start kenden. Laurens Sweeck (Crelan - Corendon) verging het nog slechter. Ronhaar (Baloise Trek Lions) toonde vanaf het begin zijn klasse door als een wervelwind naar voren te schieten. Het werd snel duidelijk dat hij tot de te kloppen mannen behoorde.

Ronhaar bouwde een kleine voorsprong uit, terwijl Iserbyt zich een weg naar voren zocht. In de derde ronde had de Nederlander een voorgift van 10 seconden op Iserbyt, die zich had losgerukt van de rest. Achter de Belg reed het Baloise Trek Lions duo Joris Nieuwenhuis - Lars van der Haar. Ronhaar behield zijn voorsprong enkele ronden, maar Iserbyt gaf zich nog niet gewonnen. Bij het ingaan van de vijfde ronde kwam de Belg aansluiten.

Met nog twee ronden te gaan, trok Iserbyt zelf ten aanval. Ook Ronhaar gaf op zijn beurt niet op en vocht terug. Het duo leverde een intense strijd, waarbij Iserbyt uiteindelijk aan het langste einde trok. Bij het ingaan van de zesde ronde had hij een voorsprong van 7 seconden bij elkaar gefietst. Daarachter gaf Van der Haar zijn ploegmaat Ronhaar nog het nakijken in de strijd om de tweede plaats. Iserbyt verstevigde met deze overwinning zijn leidersplaats in het klassement.

Flanders Classics organiseert samen met Toerisme Oostende vzw WK veldrijden 2027
Lees meer | Flanders Classics organiseert samen met Toerisme Oostende vzw WK veldrijden 2027
Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
Lees meer | Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Lees meer | De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige
Lees meer | Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige