Intentie om samenwerking tussen Terneuzen, Zeeland en Scheldeprijs te verlengen

Intentie om samenwerking tussen Terneuzen, Zeeland en Scheldeprijs te verlengen

Road  10/02/2023

Tijdens een persmoment naar aanleiding van de 111de Scheldeprijs hebben de organisatie, gemeente Terneuzen en provincie Zeeland aangekondigd dat ze de intentie hebben om hun samenwerking na 2023 met 3 jaar te verlengen.

Sinds 2018 vertrekt de Scheldeprijs in Terneuzen, vlak over de Belgische grens in Nederland. Van daaruit trok het peloton van de mannenwedstrijd de voorbije edities dwars door Zeeland en in strijd met de wind richting de Belgische grens voor een finale in en rond traditionele aankomstplaats Schoten. Dat zal dit jaar niet anders zijn, meer nog, momenteel is er bij alle partijen de intentie om de samenwerking ook na 2023 voor 3 jaar te verlengen.

"We zijn uiteraard enorm verheugd dat Terneuzen en Zeeland net als ons positief in dit verhaal staan", zegt Flanders Classics CEO Tomas Van Den Spiegel. "Terneuzen en Zeeland hebben met hun unieke karakter mee aan de identiteit van de Scheldeprijs gebouwd. Wind en waaiers zijn sinds 2018 onlosmakelijk verbonden met de oudste Vlaamse voorjaarsklassieker. Met de traditionele finish in Schoten kijken we er dan ook enorm naar uit om samen verder te schrijven aan dit uitzonderlijke sportieve verhaal."

Jack Vissers, voorzitter Scheldeprijs: "Met de start in Terneuzen en de doortocht door het prachtige Zeeland, is onze wedstrijd niet alleen internationaal gekleurd maar bevat zij voor een sprintklassieker, alle ingrediënten zodat enkel de sterkste en snelste benen voor de overwinning strijden."

Met de start in Terneuzen en de doortocht door het prachtige Zeeland, is onze wedstrijd niet alleen internationaal gekleurd maar bevat zij voor een sprintklassieker, alle ingrediënten zodat enkel de sterkste en snelste benen voor de overwinning strijden
Jack Vissers, voorzitter Scheldeprijs

Laszlo van de Voorde, wethouder Sport gemeente Terneuzen: "Wij zijn trots dat wij als gemeente Terneuzen ook de komende jaren deel uit blijven maken van dit sportieve evenement. Dit soort evenementen inspireert, want dat is wat topsport doet. Het inspireert mensen om ook zelf actief bezig te zijn. En dat is ook wat wij willen vanuit ons Sportakkoord. Met het verlengen van de samenwerking onderstrepen wij onze ambitie om verder koers te zetten als sportgemeente. Daarnaast zet het ons als Scheldestad op de kaart. Met veel plezier verwelkomen wij wielerliefhebbers uit alle windstreken die de start van dit groots en meeslepend spektakel mee willen maken!"

Gedeputeerde van de provincie Zeeland Jo-Annes de Bat is blij met de samenwerking: "We versterken elkaar en hebben elkaar nodig. De Scheldeprijs doet wat mij betreft met de start in Terneuzen en doortocht langs de boorden van de Schelde zijn naam eer aan. Ik denk dat we na de afgelopen edities mogen concluderen dat we ook sportief met de beruchte Zeeuwse wind iets toevoegen. Zeeland is een fietsprovincie en koestert zijn wielerverleden, ik nodig een ieder uit daar zelf eens van te komen proeven."

VRT en Flanders Classics verlengen samenwerking tot en met 2031
Lees meer | VRT en Flanders Classics verlengen samenwerking tot en met 2031
Abrahamsen houdt peloton af en finisht solo in Brussels Cycling Classic
Lees meer | Abrahamsen houdt peloton af en finisht solo in Brussels Cycling Classic
Robin Orins wint Omloop het Nieuwsblad U23
Lees meer | Robin Orins wint Omloop het Nieuwsblad U23
Groenewegen zegeviert in 76ste editie van Ronde van Limburg
Lees meer | Groenewegen zegeviert in 76ste editie van Ronde van Limburg