Hasselt en Tongeren maken zich op voor de Ronde van Limburg

Hasselt en Tongeren maken zich op voor de Ronde van Limburg

Road  04/05/2023

De Ronde van Limburg vindt dit jaar plaats op pinkstermaandag 29 mei. Het belooft een feesteditie te worden, want de Limburgse klassieker is aan zijn 75ste editie toe. Tussen Hasselt en Tongeren gaan we op zoek naar een opvolger voor Arnaud De Lie.

Op pinkstermaandag is het koers in Limburg, op een terrein voor snelle mannen die een lastige finale kunnen verteren. De renners krijgen dit jaar in totaal 203,9 kilometer voor de wielen geschoven, met onderweg 9 hellingen en 8 kasseistroken. Het startschot weerklinkt straks om 12.15u in provinciehoofdstad Hasselt.

Na een korte aanloop richting Sint-Truiden trekt het peloton naar de eerste helling van de dag, de Glinberg. Daarna wacht de renners een dubbele passage over de Keiberg en de kasseien van de Maastrichterallee. Na een kleine 90 kilometer koers passeren de renners voor het eerst de aankomst aan de Eeuwfeestwal in Tongeren.

Vervolgens werkt het peloton nog drie ronden van 39 kilometer af op het lokale circuit in en rond Tongeren. De lokale lus bevat telkens de Kolmontberg en de Zammelenberg. De laatste kilometer loopt licht op. Vorig jaar trok Arnaud De Lie aan het langste eind in Tongeren, voor Simone Consonni en Danny van Poppel.

Cosnefroy pakt overwinning op de Brusselsesteenweg
Lees meer | Cosnefroy pakt overwinning op de Brusselsesteenweg
Longo Borghini soleert naar overwinning in Overijse
Lees meer | Longo Borghini soleert naar overwinning in Overijse
Hersenletsel Liga lanceert Dag van de Fietshelm
Lees meer | Hersenletsel Liga lanceert Dag van de Fietshelm
Merlier voor het eerst aan het feest in Schoten
Lees meer | Merlier voor het eerst aan het feest in Schoten