Hasselt en Tongeren maken zich op voor de Ronde van Limburg

Hasselt en Tongeren maken zich op voor de Ronde van Limburg

Road  04/05/2023

De Ronde van Limburg vindt dit jaar plaats op pinkstermaandag 29 mei. Het belooft een feesteditie te worden, want de Limburgse klassieker is aan zijn 75ste editie toe. Tussen Hasselt en Tongeren gaan we op zoek naar een opvolger voor Arnaud De Lie.

Op pinkstermaandag is het koers in Limburg, op een terrein voor snelle mannen die een lastige finale kunnen verteren. De renners krijgen dit jaar in totaal 203,9 kilometer voor de wielen geschoven, met onderweg 9 hellingen en 8 kasseistroken. Het startschot weerklinkt straks om 12.15u in provinciehoofdstad Hasselt.

Na een korte aanloop richting Sint-Truiden trekt het peloton naar de eerste helling van de dag, de Glinberg. Daarna wacht de renners een dubbele passage over de Keiberg en de kasseien van de Maastrichterallee. Na een kleine 90 kilometer koers passeren de renners voor het eerst de aankomst aan de Eeuwfeestwal in Tongeren.

Vervolgens werkt het peloton nog drie ronden van 39 kilometer af op het lokale circuit in en rond Tongeren. De lokale lus bevat telkens de Kolmontberg en de Zammelenberg. De laatste kilometer loopt licht op. Vorig jaar trok Arnaud De Lie aan het langste eind in Tongeren, voor Simone Consonni en Danny van Poppel.

Robin Orins wint Omloop het Nieuwsblad U23
Lees meer | Robin Orins wint Omloop het Nieuwsblad U23
Groenewegen zegeviert in 76ste editie van Ronde van Limburg
Lees meer | Groenewegen zegeviert in 76ste editie van Ronde van Limburg
Aless De Bock soleert naar winst bij de Mannen U19
Lees meer | Aless De Bock soleert naar winst bij de Mannen U19
Célia Gery sprint naar zege in Vlaanderens Mooiste voor Vrouwen U19
Lees meer | Célia Gery sprint naar zege in Vlaanderens Mooiste voor Vrouwen U19