Geert De Mulder valt wereldrecord Everesting met elliptische fiets aan op Berendries

Geert De Mulder valt wereldrecord Everesting met elliptische fiets aan op Berendries

Road  18/08/2023

Op zondag 3 september plant Geert De Mulder, vrijwilliger bij Flanders Classics, een aanval op het wereldrecord Everesting met een elliptische fiets. Om het record te verbreken, zal hij de Berendries 140 keer beklimmen en dat in minder dan 17 uur en 30 minuten. Met zijn poging hoopt Geert geld in te zamelen voor Kom op tegen Kanker.

8848 hoogtemeters – ofwel de hoogte van de Mount Everest – overwinnen, dat is het doel bij Everesting. Flanders Classics vrijwilliger Geert De Mulder heeft zijn oog laten vallen op het verbreken van het Everesting record met een elliptische fiets, een fiets waarop je hardlopen en fietsen combineert. Het huidige record met een ElliptiGO staat op naam van de Brit Tim Woodier en bedraagt 17 uur en 30 minuten.

Geert is niet aan zijn proefstuk toe. Zes jaar geleden brak hij het kraakbeen in zijn knie, waardoor hij niet meer mocht lopen. In de ElliptiGO-fiets vond hij een nieuwe uitdaging. Geert reed als eerste ooit de Ronde van Vlaanderen met een elliptische fiets en verbeterde enkele jaren later het wereldrecord 24 uur elliptisch fietsen van 516 naar 560 kilometer.

Kom op tegen Kanker

Op zondag 3 september is de Berendries het decor voor zijn volgende uitdaging. Geert heeft 140 beklimmingen nodig om de hoogte van de Mount Everest te overwinnen. Geert kreeg recent te maken met kanker in z’n familie en wil daarom met zijn recordpoging geld inzamelen voor Kom op tegen Kanker.

Wil je Geert steunen? Zak dan op 3 september af naar de Berendries, moedig hem aan en geniet van een hapje en een drankje. Op die manier steun je niet alleen Geert, maar ook het goede doel! Doneren kan hier.

Cosnefroy pakt overwinning op de Brusselsesteenweg
Lees meer | Cosnefroy pakt overwinning op de Brusselsesteenweg
Longo Borghini soleert naar overwinning in Overijse
Lees meer | Longo Borghini soleert naar overwinning in Overijse
Hersenletsel Liga lanceert Dag van de Fietshelm
Lees meer | Hersenletsel Liga lanceert Dag van de Fietshelm
Merlier voor het eerst aan het feest in Schoten
Lees meer | Merlier voor het eerst aan het feest in Schoten