Fiets door de mooiste Belgische regio’s met de Proximus Cycling Challenge

Fiets door de mooiste Belgische regio’s met de Proximus Cycling Challenge

Events  03/01/2024

Van de Vlaamse Ardennen over het Pays des Collines tot Haspengouw. De zeven tochten van de Proximus Cycling Challenge gidsen je ook dit jaar doorheen enkele van de mooiste regio’s in België.

Oudenaarde is het decor voor de seizoensopener van de Proximus Cycling Challenge. De Ename Classic combineert op zaterdag 2 maart enkele onbekende, maar pittige hellingen met schitterende landschappen. Voor zij die de tijdens de wintermaanden stevig doortrainden is het een eerste test in de Vlaamse Ardennen, voor de anderen het perfecte moment om te ontwaken uit hun fietswinterslaap.

In april en mei volgt een Waals drieluik. Tour de Namur Cyclo bijt de spits af op zaterdag 27 april. Na de kennismaking met de Condroz is het een week later, op 4 mei, de beurt aan de Tour des Collines. Deze Grinta Challenge spreekt de klimmersbenen aan tussen Doornik en Brussel. Wie na deze twee tochten nog niet genoeg heeft gekregen van het klimwerk kan op 25 mei afzakken naar Houffalize voor de Chouffe Classic. Vooraleer je geniet van een lekkere Chouffe maak je er kennis met de Côte de Haussire, de ‘zwaarste helling van België’.

Op 1 juni keren we terug naar de Vlaamse Ardennen voor een klimklassieker van formaat: Reuzen van Vlaanderen. De voorlaatste tocht van de Proximus Cycling Challenge, de Fietsdodentocht, is er eentje voor alle fietsers. Stadsfietsen, elektrische fietsen, koersfietsen, … Iedereen is welkom op zondag 4 augustus. Een goede maand later, op zondag 8 september, sluiten we het seizoen af in Hasselt tijdens Best of Limburg. Enkele dagen vooraleer de Europese kampioenschappen wielrennen er plaatsvinden ontdek jij de mooiste wegen van Limburg.

De Proximus Cycling Challenge wil je niet alleen de mooiste regio’s van België laten zien, het wil ook meer vrouwen het plezier van de fiets laten beleven. Daarom organiseert het in samenwerking met The Women Peloton op drie tochten Proximus Women Rides. Daarbij fietsen vrouwen in groep onder begeleiding van specialisten van The Women Peloton. Meerijden met een Proximus Women Ride kan tijdens de Ename Classic, Fietsdodentocht of Best of Limburg.

Klik hier voor meer info over de Proximus Cycling Challenge.

Vzw EK Limburg 2024 verwelkomt STG-badkamers als main partner
Lees meer | Vzw EK Limburg 2024 verwelkomt STG-badkamers als main partner
Ethias partner van EK wielrennen in Limburg
Lees meer | Ethias partner van EK wielrennen in Limburg
Fiets jouw klassiekers tijdens de Teamleader Crm Classics Tour
Lees meer | Fiets jouw klassiekers tijdens de Teamleader Crm Classics Tour
Beklim de Col des Saisies tijdens De Col op voor Kom op tegen Kanker
Lees meer | Beklim de Col des Saisies tijdens De Col op voor Kom op tegen Kanker