Fenomenale van Empel soleert naar overwinning in Overijse

Fenomenale van Empel soleert naar overwinning in Overijse

Cyclo-cross  22/10/2023

Fem van Empel nam de holeshot, plaatste haar versnelling in de eerste ronde en gaf haar voorsprong niet meer uit handen. Met Ceylin del Carmen Alvarado en Inge van der Heijden op plaatsen twee en drie kreeg de openingsmanche van de Telenet Superprestige een volledig Nederlands podium bij de Elite Vrouwen. 

Er stond geen maat op Fem van Empel. Al van bij de start duldde ze geen tegenstand. Een groepje met Hélène Clauzel, Ceylin del Carmen Alvarado, Annemarie Worst, Marie Schreiber en Inge van der Heijden was al snel op achtervolgen aangewezen. Of Fem van Empel haar supprematie kon bewijzen, op een parcours waar ze vorig jaar meer dan 1 minuut verloor op winnares Puck Pieterse, viel nog af te wachten. 

Bij de eerste doortocht aan de aankomst had Fem van Empel al een voorsprong van 17 seconden op de achtervolgende Alvarado, die zich had losgerukt van het eerdergenoemde groepje. Alvarado, eindwinnares van de Telenet Superprestige 2022-2023, deed er alles aan om de dure punten voor het eindklassement veilig te stellen.

Van Empel leek zonder pech op weg te zijn naar een solo overwinning. Halfweg wedstrijd had ze al een veilige voorsprong van meer dan een halve minuut. Alvarado volgde nog steeds op twee, Van der Heijden en Worst streden voor plekken drie en vier. 

Eénzelfde scenario voor de tweede helft van de wedstrijd. Van Empel reed zo met overmacht naar de overwinning in de Druivencross. Alvarado stelde haar tweede plaats veilig, Van der Heijden bezette de derde podiumplek. Zo kreeg de ‘Moeder aller Crossen’ een volledig Nederlands podium bij de Elite Vrouwen.

Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
Lees meer | Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Lees meer | De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige
Lees meer | Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige
Van der Poel snelt weg in voorlaatste ronde in Hoogerheide
Lees meer | Van der Poel snelt weg in voorlaatste ronde in Hoogerheide