Één indrukwekkende versnelling volstaat voor Van der Poel in Diegem

Één indrukwekkende versnelling volstaat voor Van der Poel in Diegem

Cyclo-cross  28/12/2023

Mathieu van der Poel heeft in Diegem zijn eerste Telenet Superprestigemanche van het seizoen gewonnen. De wereldkampioen pakte halverwege de wedstrijd uit met een perfecte zandpassage en reed solo naar de streep. Hij haalde het voor Pidcock en Iserbyt, die nu al zeker is van eindwinst in de Telenet Superprestige 2023-2024.

De holeshot in Diegem was voor de Zwitser Kevin Kuhn (Circus – Reuz – Technord). Het droge parcours zorgde ervoor dat het moeilijk was om vroege verschillen te maken, waardoor veel renners met een afwachtende houding van start gingen. Dat kwam Tom Pidcock (INEOS Grenadiers) goed uit. De Brit vertrok vanop de derde startrij, maar was na een halve ronde al opgeschoven naar de vijfde plaats.

Het werd snel duidelijk dat foutjes fataal zouden kunnen worden. Pidcock verloor opnieuw een aantal plaatsen na een slechte passage door de zandbak, maar slaagde erin om zijn wagonnetje opnieuw aan te pikken.

In ronde 4 achtte Mathieu van der Poel (Alpecin-Deceuninck) zijn moment gekomen. Na een perfecte passage door de zandbak trok de wereldkampioen alle registers open. In geen tijd had hij een voorsprong van een tiental seconden te pakken. Pidcock probeerde nog wat weerwerk te bieden en werkte zich samen met Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen – Bingoal) los van de rest, maar een stond opnieuw geen maat op Van der Poel.

De wereldkampioen breidde zijn voorsprong ronde na ronde verder uit. Van der Poel mocht juichen met een voorsprong van 49 seconden op Tom Pidcock. De Brit verraste Iserbyt in de laatste bocht. De Belg is dankzij zijn derde plaats zeker van de eindoverwinning in de Telenet Superprestige 2023-2024.

Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
Lees meer | Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Lees meer | De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige
Lees meer | Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige
Van der Poel snelt weg in voorlaatste ronde in Hoogerheide
Lees meer | Van der Poel snelt weg in voorlaatste ronde in Hoogerheide