Dominantie van Mathieu van der Poel in Zonhoven

Dominantie van Mathieu van der Poel in Zonhoven

Cyclo-cross  07/01/2024

In de 12e manche van de UCI Wereldbeker Veldrijden in Zonhoven toonde Mathieu van der Poel zijn onvermoeibare streven naar een tiende opeenvolgende overwinning. De wereldkampioen begon halverwege de wedstrijd aan een solo en rondde die succesvol af.

Joris Nieuwenhuis (Baloise Trek Lions) nam aanvankelijk de leiding, maar Van der Poel (Alpecin-Deceuninck) sloot snel aan bij de kopgroep. Tegen de tweede ronde had een trio renners, onder wie Van der Poel, een voorsprong van 9 seconden. In de vierde ronde viel Van der Poel aan en bleef hij op zijn fiets zitten op een passage waar de anderen moesten afstappen. Hij bouwde meteen een voorsprong op en vergrootte die snel naar 12 seconden.

Tegen de vijfde ronde had hij een voorsprong van 13 seconden opgebouwd. In de zesde zette hij het achtervolgende kwartet op 28 seconden achterstand. Bij het ingaan van de zevende ronde groeide de voorsprong van Van der Poel naar een indrukwekkende 41 seconden, waarmee hij zijn dominantie bevestigde. In de slotronde ging Nieuwenhuis in de achtervolging, terwijl Sweeck (Crelan - Corendon) en Ronhaar (Baloise Trek Lions) moeilijkheden ondervonden. Dit toonde de uitzonderlijke vorm van Van der Poel in Zonhoven.

Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
Lees meer | Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Lees meer | De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige
Lees meer | Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige
Van der Poel snelt weg in voorlaatste ronde in Hoogerheide
Lees meer | Van der Poel snelt weg in voorlaatste ronde in Hoogerheide