De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke

De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke

Cyclo-cross  10/02/2024

Een ontketende Eli Iserbyt zette in Middelkerke de kers op de taart van zijn Telenet Superprestige seizoen. Naast de overwinning in Middelkerke kroonde hij zich ook tot eindwinnaar. Ploeggenoot Michael Vanthourenhout eindigde op twee, Joris Nieuwenhuis op drie.

Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen - Bingoal) had zijn zinnen gezet op deze wedstrijd. Zijn finale doel dit seizoen? Een vijftigste profoverwinning in het veld. Ondanks een klein foutje, nam hij de snelste start. Op het loodzware parcours voelde Nederlands Kampioen Joris Nieuwenhuis (Baloise Trek Lions) zich duidelijk in z’n sas. Halfweg de eerste ronde voerde hij de forcing. Iserbyt, Orts, Wyseure (Crelan - Corendon), Vandeputte (Alpecin-Deceuninck) en Adams achtervolgden.

Ook Joran Wyseure verteerde het zware parcours vlot. In ronde twee wist hij zich los te rukken van zijn concurrenten. Pech gooide in ronde drie roet in het eten van de West-Vlaming. Hij werd helemaal teruggeslagen en zou de wedstrijd later verlaten.

Halverwege de wedstrijd stagneerde de voorsprong van Nieuwenhuis op zo’n 25 seconden. Michael Vanthourenhout (Pauwels Sauzen - Bingoal) wist zich ondanks een slechte start toch een weg naar voren te banen. Hij kreeg Lars van der Haar (Baloise Trek Lions) mee in z’n wiel.

Ommekeer in ronde zes. Een ontketende Belgisch kampioen, Eli Iserbyt, ging op en over iedereen. Op korte tijd kregen we zowaar opnieuw een wedstrijd. Drie kampioenen - Nederlands, Belgisch en Europees - leken de finale te gaan kleuren. Dat was echter zonder Iserbyt gerekend. Voor het ingaan van de laatste ronde leek hij nog even het gezelschap te krijgen van ploegmaat Michael Vanthourenhout, maar met een laatste versnelling zette hij de puntjes op de i.

Overwinning nummer vier van het Telenet Superprestige seizoen voor Eli Iserbyt. Europees kampioen Michael Vanthourenhout eindigde als tweede, Nederlands kampioen Joris Nieuwenhuis als derde. Iserbyt wint zo voor de tweede maal het eindklassement van de Telenet Superprestige. In de eindstand volgt Nieuwenhuis op twee, Niels Vandeputte op drie.

Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
Lees meer | Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige
Lees meer | Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige
Van der Poel snelt weg in voorlaatste ronde in Hoogerheide
Lees meer | Van der Poel snelt weg in voorlaatste ronde in Hoogerheide
Van Empel zet puntjes op de i in Hoogerheide
Lees meer | Van Empel zet puntjes op de i in Hoogerheide