Alvarado recordhoudster in Ruddervoorde

Alvarado recordhoudster in Ruddervoorde

Cyclo-cross  28/10/2023

Op het vernieuwde parcours van de 38e editie van de wedstrijd in Ruddervoorde kregen we een ware uitputtingsslag bij de Elite Vrouwen. Ceylin del Carmen Alvarado toonde opnieuw haar stijgend vormpeil. Ze reed naar de overwinning voor landgenote Annemarie Worst en Marion Norbert-Riberolle.

De startfase werd echter niet gekleurd door de rensters die het latere podium bezetten. De jonge Britse Zoe Bäckstedt vloog als eerste het veld in. Haar koppositie werd al snel overgenomen door de Luxemburgse Schreiber, die we ook in Overijse vorig weekend een snelle start zagen nemen. Die  snelle start moesten beide rensters echter al snel bekopen.

Latere winnares Alvarado liet niet op zich wachten. Samen met Annemarie Worst speelde ze haasje over. Beide rensters voelden zich blijkbaar in hun sas op de vele korte hellingen. Hun steekspel zorgde ervoor dat ze gestaag een kleine voorsprong uitbouwden. In ronde drie, halfweg wedstrijd, volgden Inge van der Heijden, Aniek van Alphen en Marion Norbert-Riberolle op een tiental seconden van de leidsters. In de achtergrond zagen we Denise Betsema, winnares vorig jaar, ondertussen opschuiven naar een negende plek. Manon Bakker was dan weer minder fortuinlijk en moest opgeven.

Alvarado toonde ondertussen haar sterkte en nam enkele seconden voorsprong. Een gat dat Worst niet onmiddellijk gedicht kreeg. Bij het ingaan van de vierde ronde had Worst wel opnieuw de aansluiting gevonden. De vraag was: hoeveel krachten had dit gekost en zou ze nu het wiel kunnen houden? Alvarado toonde haar suprematie en reed opnieuw weg zonder echt te versnellen. Ze leek vertrokken voor haar derde zege in Ruddervoorde.

In ronden vijf en zes bouwde Alvarado haar voorsprong gestaag en voorzichtig verder uit. Worst reed op een zekere tweede plaats, gevolgd door Norbert-Riberolle die zich had losgerukt van de Nederlandse Van Alphen en Van der Heijden.

Ceylin del Carmen Alvarado kroonde zich met een derde zege in Ruddervoorde tot recordhoudster bij de Elite Vrouwen. Annemarie Worst en Marion Norbert-Riberolle vergezelden haar op het podium. Ook in het algemene klassement deed Alvarado een goede zaak. Haar eerste achtervolgster, Annemarie Worst, volgt reeds op 3 punten.

 

 

Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
Lees meer | Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Lees meer | De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige
Lees meer | Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige
Van der Poel snelt weg in voorlaatste ronde in Hoogerheide
Lees meer | Van der Poel snelt weg in voorlaatste ronde in Hoogerheide