Alvarado heerst in Namur onder stralende winterzon

Alvarado heerst in Namur onder stralende winterzon

Cyclo-cross  17/12/2023

De achtste manche van de UCI Wereldbeker Veldrijden in Namur speelde zich af onder een stralende winterzon. Bij afwezigheid van wereldkampioene Fem van Empel waren alle ogen op topfavorieten Alvarado, Brand en Pieterse gericht.

Marie Schreiber (Team SD Worx) nam de leiding in de openingsronde, gevolgd door Puck Pieterse (Fenix-Deceuninck). Een kettingprobleem dwong Pieterse tot een vroege fietswissel en een achtervolging. Wereldbekerleidster Alvarado (Alpecin-Deceuninck) kende een goede start en bepaalde niet veel later het tempo. De Nederlandse reed al snel een voorsprong van 17 seconden bij elkaar. Pieterse gaf zich allesbehalve gewonnen en liet op haar beurt de rest achter zich.

Alvarado kon haar voorsprong behouden, maar Pieterse zat haar samen met Brand (Baloise Trek Lions) op de hielen. Het duo deed er alles aan om Alvarado terug te halen, maar ze hield stand. Na de kettingproblemen de eerste ronde stribbelde nu ook de schoen van Pieterse tegen.

Bij het ingaan van de derde ronde bedroeg het verschil tussen Alvarado en Brand 20 seconden, Pieterse volgde drie seconden later. Naarmate de wedstrijd vorderde werd de voorsprong van Alvarado wat kleiner. Brand slaagde erin om Pieterse achter zich te laten, maar Wereldbekerleidster Alvarado gaf geen krimp. Ze breidde haar voorsprong uiteindelijk nog uit tot 33 seconden en behaalde zo haar derde Wereldbekeroverwinning van het seizoen. Pieterse kende nog een uitstekende laatste ronde waardoor ze zich verzekerde van de tweede plaats. Lucinda Brand mocht als derde mee op het podium.

Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
Lees meer | Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Lees meer | De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige
Lees meer | Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige
Van der Poel snelt weg in voorlaatste ronde in Hoogerheide
Lees meer | Van der Poel snelt weg in voorlaatste ronde in Hoogerheide