Ga direct naar de inhoud

Flanders classics

Scheldeprijs verhuist in 2017 eenmalig naar Mol ter ere van Tom Boonen

30 Augustus 2016

De 105de editie van de Scheldeprijs start op woensdag 5 april 2017 in Mol. De organisatoren van Vlaanderens oudste klassieker  verhuizen de start van hun wedstrijd eenmalig naar de Kempen als eerbetoon aan Tom Boonen. De voormalige wereldkampioen start in zijn allerlaatste koers op Belgische bodem dus in zijn eigen dorp.

Dwars Door Vlaanderen vervoegt World Tour-lijstje

23 Juni 2016

De UCI kwam vandaag met uitstekend nieuws voor de dag voor Flanders Classics en alle betrokkenen van Dwars Door Vlaanderen. Vanaf volgend seizoen behoort deze prachtige koers met start in Roeselare en aankomst in Waregem tot een prestigieus World Tour-kransje.

Must see tentoonstelling: BIKE TO THE FUTURE

20 Juni 2016

Het voorbije decennium maakte de fiets een enorme comeback als vervoersmiddel.  De revival is een wereldwijd fenomeen en keert terug naar de tijd toen de fiets een belangrijk transportmiddel was in ons leven en het stedelijk netwerk. In een tijd waarin het tekort aan fossiele brandstoffen, toenemende vervuiling en de klimaatopwarming een steeds grotere globale uitdaging vormen, is het logisch dat we een hogere prioriteit geven aan de fiets.