Wie volgt Wout van Aert op?

Wie volgt Wout van Aert op?

Road  21/02/2023

Op zaterdag 25 februari gaan we op zoek naar de opvolger van Wout van Aert in Omloop het Nieuwsblad. Met onder andere Tiesj Benoot, Arnaud De Lie en Tom Pidcock prijken er heel wat mooie namen op de voorlopige deelnemerslijst.

Jumbo-Visma brak vorig jaar Omloop het Nieuwsblad helemaal open met meerdere versnellingen bergop. Met Dylan van Baarle, Christophe Laporte en Tiesj Benoot, derde in de openingsklassieker van 2016, brengt de Nederlandse formatie ook dit jaar een sterke ploeg aan de start. Eén van hun uitdagers luistert naar de naam Soudal Quick-Step, dat met Ballerini een ex-winnaar in zijn rangen heeft. Kasper Asgreen, Rondewinnaar in 2021, en Yves Lampaert, runner-up in 2020, flankeren de Italiaan.

Greg Van Avermaet wist de openingsklassieker al twee keer op zijn naam te schrijven. Bij een derde overwinning mag de renner van AG2R Citroën Team zich mederecordhouder noemen. In die zoektocht krijgt de Belg de steun van Oliver Naesen, Stan Dewulf en Benoit Cosnefroy. Ook Jasper Stuyven weet hoe het voelt om het zegegebaar te maken. De winnaar van 2020 komt bij Trek-Segafredo samen met Edward Theuns en Bauke Mollema aan de start.

Tom Pidcock tekent eveneens present in Gent. De ex-wereldkampioen veldrijden krijgt bij Ineos Grenadiers het gezelschap van voormalig wereldkampioen Michal Kwiatkowski en Magnus Sheffield, die vorig jaar De Brabantse Pijl won. De Franse ploeg TotalEnergies brengt Peter Sagan, runner-up in 2016 en 2017, een laatste keer aan de start van de openingsklassieker. Anthony Turgis en Edvald Boasson Hagen, derde in 2014, vergezellen de Slovaak. Verder vinden we de namen van Matej Mohoric (Bahrain Victorious) en Stefan Küng (Groupama-FDJ) op de voorlopige deelnemerslijst.

Met Zdenek Stybar (2019) en Sep Vanmarcke (2012) tekenen nog twee ex-winnaars present aan de start in Gent. De Tsjech rijdt Omloop het Nieuwsblad voor het eerst in het shirt van Team Jayco Alula. Vanmarcke rekent bij Israel - Premier Tech op de steun van Dylan Teuns. Ook UAE Team Emirates schuift een landgenoot naar voren. Tim Wellens, vorige week aan het feest in de Ruta del Sol en derde in de openingsklassieker in 2019, vormt een duo met Matteo Trentin. Nog meer Belgisch geweld vinden we bij Lotto Dstny, dat met Arnaud De Lie, Victor Campenaerts en Florian Vermeersch drie speerpunten heeft.

Alpecin-Deceuninck stuurt Jasper Philipsen samen met Søren Kragh Andersen, die in 2020 het podium vervolledigde, de strijd in. Ook Intermarché – Circus – Wanty wil na meerdere overwinningen tijdens de eerste koersweken van 2023 de zege najagen in Omloop het Nieuwsblad. De Belgische ploeg doet daarvoor onder andere beroep op Mike Teunissen en Hugo Page.

Bekijk de voorlopige deelnemerslijst hier.

Ook dit jaar kunnen wielerfans opnieuw de startpresentatie in het mythische Kuipke bijwonen, maar in tegenstelling tot vorig seizoen hoeven ze vooraf geen ticket te bestellen om erbij te zijn. Wie niet naar ’t Kuipke afzakt, maar geen seconde wil missen van de ploegenvoorstelling stemt maar beter af op Proximus Pickx (tv & livestream).

Robin Orins wint Omloop het Nieuwsblad U23
Lees meer | Robin Orins wint Omloop het Nieuwsblad U23
Groenewegen zegeviert in 76ste editie van Ronde van Limburg
Lees meer | Groenewegen zegeviert in 76ste editie van Ronde van Limburg
Aless De Bock soleert naar winst bij de Mannen U19
Lees meer | Aless De Bock soleert naar winst bij de Mannen U19
Célia Gery sprint naar zege in Vlaanderens Mooiste voor Vrouwen U19
Lees meer | Célia Gery sprint naar zege in Vlaanderens Mooiste voor Vrouwen U19