Vier op vier voor Wiebes

Vier op vier voor Wiebes

Road  03/04/2024

Lorena Wiebes mocht voor de vierde opeenvolgende keer zegevieren in de Scheldeprijs. Charlotte kool sprintte naar plek twee en de Italiaanse Fidanza werd derde.  

Op de Churchilllaan in Schoten gingen de vrouwen om 10.40. u. van start voor hun 4de editie van de Scheldeprijs. Onder de miezerende regen begonnen ze aan een tocht van 130,5 km. Het peloton reed lange tijd in gesloten slagorde. Na 50 km lukte het de Nederlandse Anneke Dijkstra (VolkerWessels) om alleen uit het peloton weg te rijden. Ze fietste een voorsprong van bijna twee minuten bijeen.   

Op 39 km van het einde besloot de jonge Wilma Aintila (Lotto Dstny Ladies) om aan de oversteek naar Dijkstra te beginnen. Het duurde zo’n 15 km alvorens ze bij Dijkstra kon komen aansluiten. Met iets meer dan een minuut voorsprong ging het kopduo de laatste lokale ronde in.  

In dienst van recordhouster Wiebes draaide SD Worx-Protime het gashendel helemaal open bij de laatste passage op de Broekstraat. De voorsprong van het duo voorin slonk seconde voor seconde en op 1,5 km van de meet werden ze uiteindelijk gegrepen. Voor de vierde keer op rij zou er in Schoten gesprint worden om de overwinning.  

Team dsm-firmenich PostNL nam het initiatief. Barbieri trok de sprint voor haar kopvrouw Charlotte Kool. Topfavoriete Wiebes kwam uit haar wiel en sprintte net als bij de eerste drie edities  aar de overwinning op de Churchilllaan. Kool werd net als een jaar eerder tweede, voor Fidanza (Ceratizit - WNT Pro Cycling Team).  

Met vier opeenvolgende overwinningen in evenveel edities bouwt de Nederlandse Wiebes verder aan haar record in de Scheldeprijs. 

Robin Orins wint Omloop het Nieuwsblad U23
Lees meer | Robin Orins wint Omloop het Nieuwsblad U23
Groenewegen zegeviert in 76ste editie van Ronde van Limburg
Lees meer | Groenewegen zegeviert in 76ste editie van Ronde van Limburg
Aless De Bock soleert naar winst bij de Mannen U19
Lees meer | Aless De Bock soleert naar winst bij de Mannen U19
Célia Gery sprint naar zege in Vlaanderens Mooiste voor Vrouwen U19
Lees meer | Célia Gery sprint naar zege in Vlaanderens Mooiste voor Vrouwen U19