Van der Poel snelt weg in voorlaatste ronde in Hoogerheide

Van der Poel snelt weg in voorlaatste ronde in Hoogerheide

Cyclo-cross  28/01/2024

Net als bij de vrouwen was de wereldkampioen aan het feest in de laatste manche. Mathieu van der Poel snelde in ‘zijn’ Hoogerheide solo naar de zege. Joris Nieuwenhuis werd tweede, Pim Ronhaar derde.

De wedstrijd bij de mannen zat lange tijd op slot. De eerste ronden werden afgewerkt met een grote groep waarin niemand echt het initiatief leek te nemen. Het was vooral de bandenspanning die de renners bezighield. Zo ging wereldkampioen Van der Poel (Alpecin – Deceuninck) op zoek naar meer druk in z’n banden.

Aan het eind van de derde ronde hadden we een groep van vijf renners aan de leiding. Ver reden Van der Poel, Iserbyt (Pauwels Sauzen – Bingoal) en ploegmaten Ronhaar, Nieuwenhuis en Nys (Baloise Trek Lions) niet weg. Een ronde verder was de hergroepering alweer een feit. Het moment voor Nys om te versnellen en ook Iserbyt wilde de druk hoog houden.

Weer een ronde later was het aan Ronhaar, ploegmakker van Nys. De mannen van Baloise Trek Lions demarreerden om de beurt. Het was wachten tot ronde zes vooraleer de wereldkampioen voor het eerst aan de kop van de wedstrijd verscheen. Van der Poel maakte zich klaar en demarreerde op de Brabantse wal. Nys pikte als enige z’n wagonnetje aan.

Nieuwenhuis was de volgende die de oversteek kon maken en verderop kwam ook de rest van het pak weer aansluiten. In de voorlaatste ronde achtte Van der Poel z’n moment opnieuw gekomen, op dezelfde plek. Nys probeerde opnieuw mee te gaan, maar dit keer zat hij niet meteen op het wiel. Nys ging de laatste ronde in op 8 seconden van Van der Poel.

Een schuiver van Nys maakte dat hij opnieuw bijgehaald werd door Iserbyt, Ronhaar, Nieuwenhuis, Van der Haar en Wyseure (Crelan - Corendon). De voorsprong van Van der Poel bedroeg intussen 24 seconden. De spreekwoordelijke vogel was gaan vliegen. Achterin werd er gestreden om de andere podiumplekken.  Nieuwenhuis wist aan het eind weg te springen van de rest en eindigde als tweede, voor z’n ploegmaat Ronhaar.

Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
Lees meer | Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Lees meer | De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige
Lees meer | Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige
Van Empel zet puntjes op de i in Hoogerheide
Lees meer | Van Empel zet puntjes op de i in Hoogerheide