Thibau Nys behaalt in Waterloo zijn eerste Wereldbekerzege

Thibau Nys behaalt in Waterloo zijn eerste Wereldbekerzege

Cyclo-cross  15/10/2023

De kop is eraf voor Thibau Nys. De Belg mocht in Waterloo voor het eerst in zijn carrière het zegegebaar maken in de UCI Wereldbeker Veldrijden bij de Elite Mannen. Met behulp van zijn technische skills rondde Nys een mooie solo af.

Europees kampioen Michael Vanthourenhout kende de beste start in de Verenigde Staten. Zijn ploegmaat Eli Iserbyt volgde in zijn zog en nam de koppositie al snel over. Iserbyt beschikte duidelijk over goede benen. Hij jaagde het tempo onmiddellijk de hoogte in. Op het einde van de eerste ronde bleven nog twee renners over in zijn wiel: Baloise Trek Lions ploegmaats Thibau Nys en Pim Ronhaar.

De twee ploegmaats probeerden het ploegenspel te spelen, waardoor Iserbyt een aantal gaatjes moest dichten. De benen wilden wel bij Iserbyt, maar zijn rechterschoen niet. Na een schoenwissel moest hij een twintigtal seconden goedmaken. Voorin etaleerde Thibau Nys zijn technische vaardigheden. Hij koerste met lef, loste Ronhaar en begon in de vierde ronde aan zijn knappe solo.

In de achtervolging slaagde Iserbyt erin om op en over Ronhaar te gaan. De renner van Pauwels Sauzen – Bingoal leek even dichter bij Nys te komen, maar niet veel later liep zijn achterstand opnieuw op. De laatste ronde was een zegetocht voor Nys. De jonge Belg besefte dat hij op weg was naar de allereerste Wereldbekeroverwinning bij de Elite Mannen uit zijn carrière. Iserbyt moest tevreden zijn met een tweede plaats. Pim Ronhaar maakte het feestje bij Baloise Trek Lions compleet.

Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
Lees meer | Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Lees meer | De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige
Lees meer | Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige
Van der Poel snelt weg in voorlaatste ronde in Hoogerheide
Lees meer | Van der Poel snelt weg in voorlaatste ronde in Hoogerheide