Spanning troef tijdens bij de Elite Vrouwen in Hulst

Spanning troef tijdens bij de Elite Vrouwen in Hulst

Cyclo-cross  30/12/2023

De spanning was voelbaar voor de beroemde Vestingcross in Hulst, waar de elfde manche van de UCI Wereldbeker Veldrijden plaatsvond. De Nederlandse sterren bij de Elite Vrouwen maakten zich op voor een epische krachtmeting. Het beloofde een spannend spektakel te worden, waarbij alle topfavorieten om de overwinning streden.

Puck Pieterse domineert vroeg en zet de toon voor een intense wedstrijd
Bij de start van de wedstrijd zagen de 22.000 toeschouwers Marie Schreiber (Team SD Worx) de leiding nemen, terwijl Fleur Moors (Baloise Trek Lions) door kettingproblemen alles op alles moest zetten om terug in de wedstrijd te komen. Puck Pieterse (Fenix-Deceuninck), de vrouw in vorm, greep snel de controle. Ze begaf zich met finesse op het gladde terrein. Met een lichte voorsprong op de achtervolgers, onder wie Fem van Empel (Team Jumbo-Visma) en Lucinda Brand (Baloise Trek Lions), toonde Pieterse zich sterk door moeiteloos obstakels te overwinnen en haar voorsprong te vergroten. De eerste ronde zette de toon voor een intense strijd, waarbij Pieterse 9 seconden voorsprong had op Van Empel en Brand.

Pieterse wint na zenuwslopende finale
Tijdens de tweede ronde behield Puck Pieterse haar voorsprong, die nu 10 seconden was geworden. Er ontstond een boeiend duel tussen Van Empel en Pieterse, waarbij ook Brand weerwerk bood. Ondertussen toonde Ceylin Alvarado (Alpecin-Deceuninck) haar kracht, waarmee ze de achtervolging inzette en zich voorbereidde op een spannende finale. In de derde ronde breidde de voorsprong van Pieterse uit tot 16 seconden, waarna Alvarado de achtervolging inzette. Van Empel kreeg een tegenslag te verwerken, waardoor het trio Alvarado, Brand en Pieterse de wedstrijd kon domineren. In de laatste ronde was er een spannende sprint naar de finish, waarbij Pieterse uiteindelijk de welverdiende zege binnenhaalde. Het podium werd vervolledigd door Alvarado en Brand waarbij ze zorgden voor een spectaculaire ontknoping van de elfde manche van de UCI Wereldbeker Veldrijden in Hulst.

Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
Lees meer | Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Lees meer | De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige
Lees meer | Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige
Van der Poel snelt weg in voorlaatste ronde in Hoogerheide
Lees meer | Van der Poel snelt weg in voorlaatste ronde in Hoogerheide