Pieterse aan het feest in Zonhoven

Pieterse aan het feest in Zonhoven

Cyclo-cross  07/01/2024

De 12de manche van de UCI Wereldbeker Veldrijden in Zonhoven ontvouwde zich met Lucinda Brand en Puck Pieterse als vooraanstaande kanshebber. Pieterse mocht uiteindelijk het zegegebaar maken na een valpartij van Brand.

Puck Pieterse (Fenix-Deceuninck) kreeg een vroege tegenslag te verwerken door een lekke band, maar toonde haar veerkracht en maakte haar achterstand snel goed. Lucinda Brand (Baloise Trek Lions), die aan de leiding reed, kwam in de derde ronde zwaar ten val, waardoor ze de wedstrijd onverwachts moest verlaten.

Pieterse liet zich niet afschrikken door het uitdagende parcours en nam de leiding. Ze bouwde zo een voorsprong uit van 7 seconden op Inge van der Heijden (Crelan - Corendon). Bij het ingaan van de laatste ronde had Pieterse die voorsprong uitgebreid tot 20 seconden. De top drie leek vast te staan met Pieterse op de eerste plek, Van der Heijden op de tweede, en Bäckstedt (Canyon//SRAM Racing) op de derde.

Puck Pieterse behield haar dominantie. Ze reed met finesse over het parcours en kwam met overtuiging over de finish. Haar sterke prestatie bezorgde haar niet alleen de overwinning in deze wedstrijd, maar bevestigde ook haar reputatie als renster om rekening mee te houden in het veldrijden.

Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
Lees meer | Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Lees meer | De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige
Lees meer | Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige
Van der Poel snelt weg in voorlaatste ronde in Hoogerheide
Lees meer | Van der Poel snelt weg in voorlaatste ronde in Hoogerheide