Ook Zulte drie edities lang Dorp van de Ronde

Ook Zulte drie edities lang Dorp van de Ronde

Road  30/09/2022

De gemeente Zulte mag zich drie edities lang Dorp van de Ronde noemen. De Ronde van Vlaanderen zal in 2023, 2025 en 2027 door de gemeente passeren en voor een heus volksfeest zorgen. 

Vlaanderens Mooiste zal de komende jaren afwisselend starten in Brugge en Antwerpen. Bij de start in Brugge in 2023, 2025 en 2027 betekent dit een aanloop richting Vlaamse Ardennen langs West- en Oost-Vlaanderen. De gemeente Zulte zal hierbij drie keer als Dorp van de Ronde fungeren. Daarbij zal de wedstrijd door verschillende deelgemeenten passeren, waar telkens ook randanimatie voorzien zal worden. 

Het gemeentebestuur is hiermee zeer opgetogen. Burgemeester Simon Lagrange en schepen van Sport Francky De Coster: “Dit is een zeer goede zaak voor onze bruisende gemeente Zulte, die houdt van de koers. De passage van de Ronde van Vlaanderen wordt een nieuw hoogtepunt in onze feest- en wielertraditie. De voorbije tientallen jaren was er enkel in 2016 een korte eenmalige doorgang van de Ronde door Olsene. Nu gaan we er drie keer een echt wielerfeest van maken, waarbij we al onze deelgemeenten zullen betrekken. Voor de randanimatie willen we samenwerken met onze lokale verenigingen. De Ronde is van iedereen. Het is meer dan ooit belangrijk om onze inwoners samen te brengen en zaken te organiseren waar ze kunnen naar uitkijken en van genieten.” 

“Van de Ronde van Vlaanderen één groot wielerfeest maken, dat doen we niet alleen”, zegt Nicolas Denys, Head of Road bij Flanders Classics. “De renners en fans hebben een sleutelrol, maar dat is evenzeer het geval voor onze Dorpen van de Ronde. We zijn dan ook enorm blij Zulte als Dorp van de Ronde te verwelkomen en kijken nu al uit naar het enthousiasme en het warme onthaal dat het peloton op zondag 2 april in Zulte te wachten staat.” 

Frans De Mulder 

De passage van Vlaanderens Mooiste door Zulte is ook een eerbetoon aan gewezen renner Frans De Mulder uit Machelen-aan-de-Leie. Hij won in 1960 op 22-jarige leeftijd de Ronde van Spanje. In de dorpskern van Machelen staat een herdenkingsmonument voor hem. 

Abrahamsen houdt peloton af en finisht solo in Brussels Cycling Classic
Lees meer | Abrahamsen houdt peloton af en finisht solo in Brussels Cycling Classic
Robin Orins wint Omloop het Nieuwsblad U23
Lees meer | Robin Orins wint Omloop het Nieuwsblad U23
Groenewegen zegeviert in 76ste editie van Ronde van Limburg
Lees meer | Groenewegen zegeviert in 76ste editie van Ronde van Limburg
Aless De Bock soleert naar winst bij de Mannen U19
Lees meer | Aless De Bock soleert naar winst bij de Mannen U19