Mewa verlengt partnership met Flanders Classics

Mewa verlengt partnership met Flanders Classics

Road  24/11/2022

Toonaangevend textieldienstverlener Mewa verlengt haar overeenkomst met Flanders Classics en kondigt trots aan ook de komende twee jaar de zes internationale wielerwedstrijden in België te begeleiden. Dat maakte Mewa wereldkundig aan de hand van onderstaand persbericht.

Na een succesvol openingsseizoen als sponsor van de gerenommeerde wielerreeks Flanders Classics, verlengt het textielmanagementbedrijf het contract met de organisator nog eens met twee jaar. Mewa wordt dus ook in 2023 en 2024 officieel hoofdsponsor van deze internationale wielerwedstrijden.

De voortzetting van dit engagement laat toe om het thema ‘Textilsharing’ - en vooral het duurzame aspect hiervan - centraal te stellen in de communicatie gelinkt aan dit partnerschap, zowel via online als offline kanalen.

“We zijn zeer verheugd om ook de komende twee jaar de Flanders Classics-reeks te kunnen flankeren en het succes van het eerste jaar te evenaren. De live events en de aanwezige community hebben aangetoond dat er een grote overeenkomst is met onze eigen bedrijfswaarden. In bijna geen enkele andere sport is het duurzaamheidsaspect zo uitgesproken als in de wielersport. We herkennen daar onze eigen beleidslijnen in en vinden dat Flanders Classics en Mewa zo perfect bij elkaar passen”, benadrukt Julien Vansantvoort, Administratief Directeur van Mewa België.

Mewa is tijdens geselecteerde wedstrijden aanwezig met de Mewa-Cube en stelt zich ook  via tal van andere activiteiten voor aan de bezoekers. De focus ligt vooral op de Ronde van Vlaanderen, die plaatsvindt op 2 april 2023 en net als vorig jaar eindigt in Oudenaarde - een absoluut wielerhoogtepunt voor alle profploegen en wielerfans.

De live events en de aanwezige community hebben aangetoond dat er een grote overeenkomst is met onze eigen bedrijfswaarden.
Julien Vansantvoort, Administratief Directeur van Mewa België

Steffen Geier, Head of Marketing & Communication bij Mewa: “Mewa's doel is om zo onze naambekendheid in de Benelux en andere delen van Europa verder uit te bouwen. Met Flanders Classics hebben wij beslist het juiste platform gevonden om het merk Mewa geloofwaardig te presenteren aan onze doelgroep.”

Tomas Van Den Spiegel, CEO van Flanders Classics: “Deze contractverlenging getuigt van het feit dat Mewa en Flanders Classics trotse partners zijn. Na een eerste seizoen met Mewa als een van onze belangrijkste sponsors, zijn we uiteraard verheugd om de voortzetting van deze samenwerking voor 2023 en 2024 te kunnen aankondigen. In het voorjaar van 2023 treffen we elkaar dus graag opnieuw om het vervolg te schrijven van een mooi verhaal dat vorig seizoen begon.”

Julien Ternisien, Senior Vice President Summer Sports bij Infront: “We zijn verheugd dat we het eerste seizoen van samenwerking tussen Mewa en Flanders Classics mee mogelijk hebben gemaakt. Dat was duidelijk succesvol en gaf het merk toegang tot een breed en betrokken wielerpubliek. We zijn blij dat we deze overeenkomst met onze partner hebben kunnen verlengen en we kijken ernaar uit om in de toekomst nog meer waarde toe te voegen aan een van de beroemdste eigenschappen van de wielersport.”

Wat voor Mewa in dit engagement meetelt,  is dat het niet enkel gaat om externe communicatie maar dat ook alle Mewa-medewerkers kunnen meegenieten van dit partnerschap. Hoogtepunt in de reeks van incentives in 2023 is zeker ‘We Ride Flanders’, een wielerfeest waar een mooi peloton gepassioneerde medewerkers aan zal deelnemen.

De Flanders Classics wielerreeks gaat van start met de Omloop Het Nieuwsblad op 25 februari 2023 in Gent, waarmee het professionele wielerseizoen opent en alle UCI WorldTeams van vrouwen en mannen aantreden. Mewa kijkt alvast uit naar de talrijke, enthousiaste toeschouwers bij deze en alle andere wedstrijden.

Cosnefroy pakt overwinning op de Brusselsesteenweg
Lees meer | Cosnefroy pakt overwinning op de Brusselsesteenweg
Longo Borghini soleert naar overwinning in Overijse
Lees meer | Longo Borghini soleert naar overwinning in Overijse
Hersenletsel Liga lanceert Dag van de Fietshelm
Lees meer | Hersenletsel Liga lanceert Dag van de Fietshelm
Merlier voor het eerst aan het feest in Schoten
Lees meer | Merlier voor het eerst aan het feest in Schoten