Mathieu Van der Poel tankt vertrouwen in Benidorm

Mathieu Van der Poel tankt vertrouwen in Benidorm

Cyclo-cross  22/01/2023

In een razendsnelle en ontzettend spannende cross onder de Spaanse zon, sprintte Mathieu Van der Poel (Alpecin – Deceuninck) naar de overwinning. Hij haalde het met enkele meters voor Wout Van Aert (Jumbo-Visma). Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal) mocht mee het podium op. Laurens Sweeck (Crelan-Fristads) werd vierde en mag zich eindwinnaar van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2022-2023 noemen.

Benidorm: de clash tussen Mathieu Van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock. Een strijd waar heel wat crossliefhebbers naar uitkeken. Meer dan 13.000 fans zakten af naar de zonnige Spaanse kuststad om te genieten van veldrijden op het allerhoogste niveau. Niveau en machtsvertoon dat vanaf de eerste ronde werd getoond door Mathieu Van der Poel die als eerste volledig door de zandbak kon fietsen. Concurrent Wout van Aert liet niet begaan en nestelde zich in het wiel. Tom Pidcock moest al even een klein gaatje dichtrijden. Kung, Iserbyt en Sweeck volgden respectievelijk op plaatsen vier, vijf en zes.

In ronde twee wist Tom Pidcock zijn vinnigheid te tonen. Met zijn aanvallende stijl maakte hij de koers onmiddellijk hard voor zijn metgezellen. Van Aert en Sweeck waren echter niet onder de indruk en snelden voor het eerst door het zand, net zoals Mathieu Van der Poel in ronde één. De kopgroep van zes kwam echter opnieuw samen.

Mathieu Van der Poel was technisch superieur in het zand en had zin om door te zetten. Na een vlekkeloze passage schudde hij stevig aan de boom op de oplopende strook. Slechts één tegenstander kon het gat opnieuw dichten: Wout van Aert. Laurens Sweeck en Eli Iserbyt hadden iets meer moeite met het hoge tempo, Pidcock haakte af.

In de vijfde van negen ronden kregen we een herhaling van de vorige ronde. Dit keer zagen we enkel Eli Iserbyt volgen in het wiel van Wout van Aert. Na een stevige inspanning kregen we drie koplopers: Mathieu Van der Poel, Wout van Aert en Eli Iserbyt. Tom Pidcock en Laurens Sweeck volgden op enkele seconden.

Ronde na ronde wisselen de posities. Slechts twee personages blijven standvastig hun plaats vooraan vasthouden in het verhaal van deze spannende wedstrijd in Benidorm: Mathieu Van der Poel en Wout van Aert. Sweeck en Iserbyt bleven intussen hun uiterste best doen om opnieuw de aansluiting te maken. Een opzet waarin ze slaagden bij het ingaan van de laatste ronde.

Strijdend om iedere meter schoof het kwartet stilaan richting de laatste en mogelijks beslissende klim van de dag. Niemand minder dan Wout van Aert ontbond zijn duivels en krijgt enkel Van der Poel mee. ‘Gaatjesvinder’ Van der Poel ging met enig risico voorbij Van Aert in de afdaling. De constante druk en het bochtige parcours zorgden ervoor dat de tenoren van deze wedstrijd samen naar de korte finishstrook gingen. Op het scherpst van de snee sneden beide renners de laatste bocht aan, waarbij Mathieu Van der Poel aan het langste eind trok.

Flanders Classics organiseert samen met Toerisme Oostende vzw WK veldrijden 2027
Lees meer | Flanders Classics organiseert samen met Toerisme Oostende vzw WK veldrijden 2027
Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
Lees meer | Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Lees meer | De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige
Lees meer | Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige