Lucinda Brand domineert in Flamanville

Lucinda Brand domineert in Flamanville

Cyclo-cross  03/12/2023

Flamanville was het decor voor de zesde manche van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2023-2024. Lucinda Brand toonde zich de beste op een glad parcours. Marie Schreiber en Leonie Bentveld mochten mee op het podium.

Marie Schreiber (Team SD Worx) kende de beste start in Flamanville, gevolgd door Leonie Bentveld (Pauwels Sauzen - Bingoal). Lucinda Brand (Baloise Trek Lions), de topfavoriete voor de start, schoot minder goed uit de startblokken, maar maakte snel terrein goed in de eerste ronde. Bij de eerste doortocht aan de finish reed een groep van ongeveer tien rensters voorop.

Marie Schreiber, Denise Betsema (Pauwels Sauzen - Bingoal) en Leonie Bentveld namen het voortouw en slaagden er als eersten in om een kleine kloof te creëren. Brand deed er op haar beurt alles aan om het verschil te overbruggen. Voorin gaf Schreiber een sterke indruk, maar Brand profiteerde van een kleine slipper. Niet veel later trok ze zelf ten aanval. De Nederlandse reed boven op een klim waar iedereen moest afstappen en bouwde zo een aanzienlijke voorsprong op.

Brand begon de derde ronde met een voorsprong van 15 seconden op Schreiber. Daarachter streden Annemarie Worst (Cyclocross Reds), Leonie Bentveld en Denise Betsema om het resterende podiumplaatsje. Brand stoomde ondertussen door en breidde haar voorsprong uit tot 24 seconden. In de achtergrond slaagde Bentveld erin om Schreiber bij te benen. Brand stapelde enkele foutjes op, maar behield haar kalmte. Op een ronde van het einde leek de overwinning zo goed als binnen. De laatste ronde werd een ereronde voor Brand. Schreiber toonde zich de sterkste in de strijd om de tweede plaats. Leonie Bentveld mocht als derde mee op het podium.

Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
Lees meer | Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Lees meer | De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige
Lees meer | Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige
Van der Poel snelt weg in voorlaatste ronde in Hoogerheide
Lees meer | Van der Poel snelt weg in voorlaatste ronde in Hoogerheide