Lars van der Haar boekt mooie overwinning in Maasmechelen

Lars van der Haar boekt mooie overwinning in Maasmechelen

Cyclo-cross  29/10/2023

Lars van der Haar was de sterkste in de Wereldbekermanche van Maasmechelen. In een wedstrijd die lange tijd gesloten bleef, viel de Nederlandse kampioen op drie ronden van het einde aan. 

Niels Vandeputte kende de beste start in Maasmechelen. Met Michael Vanthourenhout in zijn wiel nam hij de eerste ronde bijna helemaal voor z’n rekening. Op het einde van de openingsronde slaagde Pim Ronhaar er op een heuveltje in om een kleine voorsprong bij elkaar te fietsen. Europees kampioen Vanthourenhout vergezelde de Nederlander voorin.

Bij het ingaan van de derde ronde kwam een grote groep opnieuw aansluiten bij de twee leiders. Er werd lange tijd naar elkaar gekeken, tot Eli Iserbyt halverwege de wedstrijd het tempo de hoogte in jaagde. Van de grote groep was geen sprake meer, enkel Thibau Nys en Pim Ronhaar konden volgen. Nys was niet onder de indruk van de tempoversnelling en nam de koppositie niet veel later over. Iserbyt ging in de fout, waarna Nys alleen overbleef voorin. Ook de Wereldbekerleider was niet foutloos, waardoor de rest opnieuw kon komen aansluiten.

Na foutjes van Nys en Iserbyt was Lars van der Haar de volgende om zijn poging te wagen. Zijn ploegmaat Nys speelde in de achtervolging het ploegenspel, waardoor Iserbyt zijn verantwoordelijkheid moest nemen. De renner van Pauwels Sauzen – Bingoal maakte echter te veel fouten. Laurens Sweeck probeerde met Nys in zijn zog de achtervolging in te zetten, maar een lekke band gooide roet in het eten. Ondertussen was Europees kampioen Michael Vanthourenhout uit de wedstrijd gestapt.

Bij het ingaan van de voorlaatste ronde volgde Nys op veertien seconden van Lars van der Haar. Hij dook de materiaalpost in, waardoor Eli Iserbyt opnieuw bij hem kwam aansluiten. Die laatste zette alles op alles, maar dichter kwamen de twee niet. Van der Haar dook de slotronde in met een voorsprong van 17 seconden. Die slotronde was er te veel aan voor Nys. Hij zakte weg naar een zevende plaats. De overwinning van Van der Haar kwam niet meer in gevaar. De nieuwe Wereldbekerleider mocht samen met Eli Iserbyt en Laurens Sweeck het podium op.

Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
Lees meer | Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Lees meer | De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige
Lees meer | Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige
Van der Poel snelt weg in voorlaatste ronde in Hoogerheide
Lees meer | Van der Poel snelt weg in voorlaatste ronde in Hoogerheide