Justine Baud wint millimetersprint bij de U17 Vrouwen

Justine Baud wint millimetersprint bij de U17 Vrouwen

Road  19/05/2024

De Franse Justine Baud sprintte naar de overwinning in de derde editie van de Ronde van Vlaanderen Jeugddag voor U17 Vrouwen. In een millimetersprint haalde ze het voor Eline De Winter. De Britse Eloise Ward werd derde.

De vrouwen U17 kregen niet minder dan vier hellingen en vijf kasseistroken voor de wielen geschoven, verspreid over het 50,9 kilometer lange parcours rondom Oudenaarde. De eerste van twee ronden zorgde onmiddellijk voor de nodige schifting. Bij het ingaan van de laatste ronde telde het uitgedunde peloton niet meer dan 30 rensters.

Na enkele speldenbrikken ontplofte de wedstrijd op de tweede passage van de Achterberg. Millie Salmon nam het voortouw. Enkel de Poolse Maria Okrucinska kon haar wiel houden. Belgisch kampioene Laura Fivé bracht het peloton terug op de top.

Op Berg Ten Stene, de voorlaatste helling van de dag, was het Laura Fivé zelf die de benen testte. Ze dunde het peloton verder uit tot 17 rensters. De laatste passage over de kasseien van de Holleweg bracht de nodige portie pech voor topfavoriete Millie Salmon. Het peloton wachtte niet. Op het steilste stuk van de Wolvenberg, de laatste helling van deze wedstrijd, reed de Poolse Okrucinska weg met Anna Meeusen. In het peloton werd naar Fivé gekeken om het gat te dichten.

Op 5 kilometer van de aankomst zagen we plots opnieuw de Britse Salmon het voortouw nemen. Na een sterke remonte mende ze het peloton richting de koplopers. Samen met Fivé brachten ze het peloton op 2 kilometer van de meet terug. De voorbereiding op de sprint werd ingezet.

Millie Salmon ging zelf aan op 300m van de streep. Ze werd echter al snel overruled door het uitgedunde peloton. Zij aan zij gingen de Franse Justine Baud en de Belgische Eline De Winter over de streep. Met enkele milimeters verschil wees de finishfoto Justine Baud aan als winnares. Eloise Ward eindigde als derde.

 

Bekijk de resultaten hier.

Abrahamsen houdt peloton af en finisht solo in Brussels Cycling Classic
Lees meer | Abrahamsen houdt peloton af en finisht solo in Brussels Cycling Classic
Robin Orins wint Omloop het Nieuwsblad U23
Lees meer | Robin Orins wint Omloop het Nieuwsblad U23
Groenewegen zegeviert in 76ste editie van Ronde van Limburg
Lees meer | Groenewegen zegeviert in 76ste editie van Ronde van Limburg
Aless De Bock soleert naar winst bij de Mannen U19
Lees meer | Aless De Bock soleert naar winst bij de Mannen U19