Iserbyt zet tweestrijd met Van der Haar naar zijn hand in Troyes

Iserbyt zet tweestrijd met Van der Haar naar zijn hand in Troyes

Cyclo-cross  19/11/2023

Troyes verwelkomde de UCI Wereldbeker Veldrijden voor het eerst in 2023 en het beloofde een spannende strijd te worden, waarbij Eli Iserbyt op zoek ging naar zijn eerste overwinning van het seizoen. De leider in de stand, Lars van der Haar, en Joris Nieuwenhuis, stonden klaar voor een intense confrontatie.

De wedstrijd begon zoals zo vaak met een snelle start van Eli Iserbyt, maar deze keer schoot hij uit zijn pedaal. Niels Vandeputte profiteerde van de situatie en nam de koppositie over. Ryan Kamp deed vervolgens hetzelfde op de schuine kant, Met Gerben Kuypers in zijn zog. Aan het einde van de eerste ronde sloeg Lars Van der Haar een kleine kloof. Eli Iserbyt volgde op korte afstand na een lekke voorband. 

In de openingsfase ging Van der Haar als een bezetene tekeer. Gerben Kuypers was de eerste achtervolger. Niet veel later bundelde hij zijn krachten met Iserbyt. Die laatste was zo sterk dat hij Kuypers achterliet na een goede passage over de trap.

Bij het ingaan van de vierde ronde had Van der Haar een voorsprong van 10 seconden, maar Iserbyt hield hem in het vizier. Na een klein foutje op de schuine kant moest Iserbyt enkele seconden toegeven. Hij zette alles op alles en begon de vijfde ronde met een achterstand van 7 seconden. Na een fietswissel van Van der Haar sloot Iserbyt aan bij de leider. De Belg zette Van der Haar meteen onder druk, hield het tempo hoog en reed een kleine voorsprong bij elkaar.

Van der Haar was sterk, maar moest Iserbyt toch laten gaan. Bij het ingaan van de laatste ronde bedroeg het verschil zo'n 5 seconden. Iserbyt kon zijn voorsprong behouden en reed zo naar zijn eerste Wereldbekeroverwinning van het seizoen en naar de leidersplaats in de Wereldbeker. De Belg had na Troyes een voorsprong van slechts één punt op Van der Haar, die tweede werd. De derde plaats ging naar een sterke Joris Nieuwenhuis, die een knappe strijd leverde met Gerben Kuypers.

Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
Lees meer | Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Lees meer | De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige
Lees meer | Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige
Van der Poel snelt weg in voorlaatste ronde in Hoogerheide
Lees meer | Van der Poel snelt weg in voorlaatste ronde in Hoogerheide