Iserbyt met vierde opeenvolgende zege in Ruddervoorde

Iserbyt met vierde opeenvolgende zege in Ruddervoorde

Cyclo-cross  28/10/2023

Eli Iserbyt deed het opnieuw. Na zijn zeges in 2020, 2021 en 2022 snelde hij opnieuw naar de winst in Ruddervoorde. In een sensationele wedstrijd, die pas in de finale in zijn plooi viel, haalde Eli Iserbyt het voor Lars van der Haar en Michael Vanthourenhout.

“Een lastig rondje” is wat de renners vooraf wisten te vertellen over de vernieuwde omloop in Ruddervoorde. Zo bleek ook bij aanvang van de wedstrijd. Heel wat renners hadden hun start gemist, maakten kleine foutjes en waren al snel op achtervolgen aangewezen. In de voorste gelederen zagen we zo Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout, Niels Vandeputte en Kevin Kuhn de wedstrijd controleren. Lars van der Haar, Laurens Sweeck en Joris Nieuwenhuis waren op dat moment de renners die net de aansluiting hadden gemist. Grote afwezige op dat moment was Gerben Kuypers. Hij werd gesignaleerd op plaats 44.

Michael Vanthourenhout was degene die als eerste de forcing voerde. Zo zette hij ploegmaat Eli Iserbyt in een figuurlijke zetel. Het bleek echter moeilijk om op dit parcours voorop te blijven. Het gladde, zware en bochtige parcours, gecombineerd met een sterke wind, zorgde dat achtervolgende groepjes gemakkelijk konden terugkeren. Vanthourenhout werd dan ook opnieuw gegrepen.

Lars van der Haar voelde zich in de wedstrijd ronde na ronde beter. Door het commando te nemen zorgde hij er voor dat individuele achtervolgers het weer moeilijker kregen. Een goede zet met het oog op een podiumplaats. Enkel Iserbyt, Vanthourenhout en Kuhn bleven in ronde vijf in het spoor van Van der Haar.

Het bleek vooraan niet snel genoeg te gaan, want in ronde zes van de negen maakten weer heel wat renners de aansluiting. Zo zagen we Vanthourenhout, Sweeck, Iserbyt, Vandeputte, Wyseure, Kuhn en Van der Haar vooraan. Enkele seconden daarachter leken ook de Spanjaard Orts en de Brit Mason aan een sterke wedstrijd bezig.

In ronde zeven leek voor Iserbyt, Vanthourenhout en Van der Haar het moment gekomen om hun sterke benen te tonen. De drie sterkste renners in de wedstrijd bundelden de krachten en trokken er samen op uit. Kuypers, die in de eerste ronde gesignaleerd werd op de 44e plaats, had zich ondertussen een weg gebaand naar de vierde plek. De aansluiting maken zat er echter niet meer in. Hij zou finaal als zesde eindigen.

In een knotsgekke wedstrijd wou Lars van der Haar zich niet laten verrassen door de ploegmaats Iserbyt en Vanthourenhout. Op kop van het groepje nam hij alle stroken voor zijn rekening. Een inspanning die wellicht krachten kostte, want een reactie op de aanval van Iserbyt zat er niet meer in. Eli Iserbyt ging zo aan de haal met zijn tweede zege van het jaar in de Telenet Superprestige. Lars van der Haar verzekerde zich van een tweede plaats en komt zo in het algemene klassement op gelijke hoogte van Michael Vanthourenhout. Vanthourenhout werd derde in Ruddervoorde.

Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
Lees meer | Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Lees meer | De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige
Lees meer | Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige
Van der Poel snelt weg in voorlaatste ronde in Hoogerheide
Lees meer | Van der Poel snelt weg in voorlaatste ronde in Hoogerheide