Gullegem achtste manche in de Telenet Superprestige

Gullegem achtste manche in de Telenet Superprestige

Cyclo-cross  27/09/2022

De veldrit in Gullegem zal komende winter deel uitmaken van de Telenet Superprestige. De wedstrijd is voorzien op zaterdag 7 januari. Boom neemt op 3 december de plaats in van Gavere, dat komende winter deel zal uitmaken van de Wereldbeker. 

De Telenet Superprestige voor de winter 2022 – 2023 is compleet. Gullegem wordt op 7 januari aan de kalender toegevoegd. Na de verschuiving van Gavere naar de Wereldbeker staat nu Boom op 3 december gepland. 

"Doordat Gavere naar de Wereldbeker verschuift, komt Boom op de datum van Gavere te staan", zegt Flanders Classics CEO Tomas Van Den Spiegel. "Op 3 december trekken we dus richting De Schorre, een parcours dat we intussen heel goed kennen. Nieuw in de Telenet Superprestige is echter de wedstrijd in Gullegem. Een week voor de nationale kampioenschappen gaan we naar West-Vlaanderen voor de voorlaatste manche in het oudste regelmatigheidscriterium." 

"Het is een volgende stap in ons groeiproces om toe te treden tot de Telenet Superprestige", aldus een tevreden organisatie. "Gullegem staat zo meteen tussen monumenten zoals de crossen in Ruddervoorde, Heusden-Zolder en Diegem. Het is overigens de voorlaatste cross in het regelmatigheidscriterium, waardoor het meteen spannend belooft te worden in Gullegem." 

Flanders Classics kijkt uit naar de nieuwe samenwerking met Gullegem. "We hebben in Gullegem een bijzonder enthousiaste nieuwe partner gevonden", zegt Van Den Spiegel. "Het is uiteraard met trots dat we die nieuwe samenwerking aankondigen. We kijken er alvast naar uit om vlak na de jaarwisseling naar Gullegem te trekken, een mooie wedstrijd in het laatste weekend van de kerstvakantie." 

Ook voor Boom heeft Flanders Classics een gepaste datum kunnen vinden na het doorschuiven van Gavere naar de Wereldbeker. De wedstrijd staat nu in hetzelfde weekend als vorig seizoen gepland en vindt dus plaats op de eerste zaterdag van december."Voor de datum van Boom zijn we in overleg gegaan met de gemeente Boom, de provincie Antwerpen en Provinciaal Recreatiedomein De Schorre. Uiteindelijk was 3 december de datum die door alle betrokken partijen positief onthaald werd", besluit Van Den Spiegel. 

Door deze laatste toevoegingen is de kalender van de Telenet Superprestige compleet. Het oudste regelmatigheidscriterium gaat op 29 oktober van start in Ruddervoorde en kent z’n ontknoping op 11 februari 2023 in Middelkerke. 

Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
Lees meer | Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Lees meer | De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige
Lees meer | Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige
Van der Poel snelt weg in voorlaatste ronde in Hoogerheide
Lees meer | Van der Poel snelt weg in voorlaatste ronde in Hoogerheide