Flanders Classics maakt de Click

Flanders Classics maakt de Click

Road  24/02/2023

Flanders Classics gaat een samenwerking aan met beloningsproject de Click, dat van zwerfvuil verleden tijd wil maken. Wie eigen afval of opgeraapt zwerfvuil eerst scant met de app en vervolgens in de juiste vuilbak gooit, wordt beloond met virtuele punten. Flanders Classics doet er een schepje bovenop en heeft voor topclickers fantastische prijzen in petto.

Tomas Van Den Spiegel, CEO van Flanders Classics: “Koersen doen we heel vaak in een prachtig decor en daar moeten we zorg voor dragen. Voor de renners en rensters zijn er litter zones om het zwerfvuil van een peloton te vermijden. Dat we als fan ook ons steentje bijdragen tot dat mooie toneel waarin de koers zich afspeelt, is maar correct. Daarom gaan we met plezier de samenwerking met Fost Plus aan. Er zitten enkele truitjes gesigneerd door onze toekomstige winnaars in de prijzenpot.”

Prijzen voor topclickers

De Click is een nieuwe aanpak in de strijd tegen zwerfvuil. Hoe werkt het? Via de app scan je afval of opgeraapt zwerfvuil, voor je het in de juiste vuilnisbak gooit. In ruil krijg je Circular Ucoins per gescand item. Die wissel je in voor vouchers bij de partners in de app.

Clickers worden beloond met geweldige prijzen. Daarvoor werd de 'Flanders Classics' community opgericht in de app. Het zijn dus niet alleen de snelste benen die in de prijzen vallen, maar ook wie enthousiast mee afval opraapt! Iedereen die de app “the Click” downloadt en zich registreert kan toetreden tot de Flanders Classics community in de app. Dit kan snel en gemakkelijk met pincode 2010. De Flanders Classics groep vind je in de app onder de “Thuis” button > Groepen.

De prijzen zijn meer dan de moeite waard:

  • Gesigneerd truitje winnaar / winnares Omloop het Nieuwsblad
  • Gesigneerd truitje winnaar / winnares Gent-Wevelgem
  • Gesigneerd truitje winnaar / winnares Ronde van Vlaanderen
  • 10 t-shirts Vive le Vélo x Flanders Classics
  • Duo ticket Flanders Gravel Koppenberg
Voor de renners en rensters zijn er litter zones om het zwerfvuil van een peloton te vermijden. Dat we als fan ook ons steentje bijdragen tot dat mooie toneel waarin de koers zich afspeelt, is maar correct
Tomas Van Den Spiegel, CEO van Flanders Classics

Wim Geens, managing director van Fost Plus: “De samenwerking met Flanders Classics is een mooi voorbeeld van hoe de organisatie van sportevenementen de begane paden wil verlaten in hun zwerfvuilaanpak. Het is immers een gedeelde verantwoordelijkheid. Door de Click te integreren in de bredere werking geven ze extra handvaten en stimulans om zwerfvuil te vermijden.”

Sige Mariën, CEO van Unbox Benelux: “Degenen die hetzelfde doel hebben als de Click verdienen onze waardering en erkenning. De Click gaat over het waarderen van activiteiten om zwerfvuil te verminderen. Bij Unbox zijn we bijzonder trots op dit doelgerichte partnership met Flanders Classics. De Click zorgt voor een win-win resultaat voor iedereen. Betere samenlevingen bouwen is onze missie.”

Je kan overal in België clicken; dat wil zeggen afval en opgeraapt zwerfvuil scannen in ruil voor virtuele punten. Actieve partnerschappen zoals deze met Flanders Classics hebben een sneeuwbaleffect. De Click is een product van Fost Plus.

VRT en Flanders Classics verlengen samenwerking tot en met 2031
Lees meer | VRT en Flanders Classics verlengen samenwerking tot en met 2031
Abrahamsen houdt peloton af en finisht solo in Brussels Cycling Classic
Lees meer | Abrahamsen houdt peloton af en finisht solo in Brussels Cycling Classic
Robin Orins wint Omloop het Nieuwsblad U23
Lees meer | Robin Orins wint Omloop het Nieuwsblad U23
Groenewegen zegeviert in 76ste editie van Ronde van Limburg
Lees meer | Groenewegen zegeviert in 76ste editie van Ronde van Limburg