Fem van Empel opent haar Wereldbekerseizoen met winst in Waterloo

Fem van Empel opent haar Wereldbekerseizoen met winst in Waterloo

Cyclo-cross  15/10/2023

Fem van Empel heeft in het Amerikaanse Waterloo de openingsmanche van de UCI Wereldbeker Veldrijden op haar naam geschreven. De wereldkampioene begon al in de tweede ronde aan haar solo en kwam nooit in de problemen.

De eerste holeshot van het Wereldbekerseizoen was voor de wereldkampioene. Fem van Empel dook in Waterloo als eerste het veld in met Zoe Backstedt en Puck Pieterse in haar wiel. Pieterse en Van Empel wilden het tempo vanaf het begin hoog houden. Aan het einde van de eerste ronde volgde enkel Ceylin Alvarado in hun spoor. Backstedt en Bakker volgden toen al op elf seconden.

Na meerdere foutjes van Pieterse aan het begin van de tweede ronde bleef Fem van Empel voorin alleen over. De wereldkampioene maakte dankbaar gebruik van de situatie, maar Pieterse gaf zich in eerste instantie nog niet gewonnen. Het verschil tussen de twee landgenotes bedroeg aan het einde van de tweede ronde 10 seconden. Alvarado volgde nog eens 17 seconden later.

Halverwege de wedstrijd leek Van Empel de wedstrijd helemaal onder controle te hebben. Zonder veel risico’s te nemen, breidde ze haar voorsprong op Pieterse uit. Die laatste legde zich met nog twee ronden te gaan neer bij de overmacht van de wereldkampioene. Van Empel reed uiteindelijk met een voorsprong van 36 seconden richting haar eerste leiderstrui in het belangrijkste regelmatigheidscriterium. Pieterse en Alvarado flankeerden haar op het podium.

Ronhaar trekt aan het langste eind in modder van Dublin
Lees meer | Ronhaar trekt aan het langste eind in modder van Dublin
Brand schittert met een solo van start tot finish in Dublin
Lees meer | Brand schittert met een solo van start tot finish in Dublin
Iserbyt zet tweestrijd met Van der Haar naar zijn hand in Troyes
Lees meer | Iserbyt zet tweestrijd met Van der Haar naar zijn hand in Troyes
Alvarado blijft ook in Troyes aan het feest
Lees meer | Alvarado blijft ook in Troyes aan het feest