Fem van Empel demonstreert in Maasmechelen

Fem van Empel demonstreert in Maasmechelen

Cyclo-cross  29/10/2023

Na de openingsmanche in Waterloo heeft Fem van Empel nu ook de tweede manche van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2023-2024 op haar naam geschreven. De wereldkampioene domineerde de wedstrijd in Maasmechelen van begin tot einde en rondde een solo van vijf ronden succesvol af.

Er stond opnieuw geen maat op Fem van Empel. De wereldkampioene dook in Maasmechelen als eerste het veld in en stond die leidersplaats nooit meer af. De Luxemburgse Marie Schreiber reed na de start in tweede positie rond, maar Ceylin Alvarado zag het gevaar meteen. Ze wou Van Empel geen ruimte geven en beet zich vast in het wiel van de wereldkampioene.

Wiel in wiel vatten ze de tweede ronde aan, maar na een foutje van Alvarado begon Van Empel aan haar avontuur. Alvarado moest even later van schoen wisselen, waarna ze samen met Aniek van Alphen de schade probeerde te beperken. De twee reden enkele ronden samen in de achtervolging op Fem van Empel.

Halverwege de vierde ronde liet Alvarado Van Alphen achter. De renster van Alpecin – Deceuninck leek op weg naar de tweede plaats, maar na een foutje kon Van Alphen toch opnieuw komen aansluiten. Het bleek uiteindelijk slechts uitstel van executie te zijn, want niet veel later ging Alvarado er opnieuw alleen van door.

De podiumplaatsen leken in een definitieve plooi te liggen. Na Waterloo mocht Fem van Empel ook in Maasmechelen het zegegebaar maken. Alvarado bolde zo’n anderhalve minuut na de wereldkampioene als tweede over de streep. Aniek van Alphen mocht als derde mee het podium op.

Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
Lees meer | Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Lees meer | De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige
Lees meer | Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige
Van der Poel snelt weg in voorlaatste ronde in Hoogerheide
Lees meer | Van der Poel snelt weg in voorlaatste ronde in Hoogerheide