Emil Siegers schrijft de Katjeskoers op zijn naam

Emil Siegers schrijft de Katjeskoers op zijn naam

Road  21/04/2024

Emil Siegers heeft Gent-Wevelgem bij de U17 Mannen gewonnen. De Belgische kampioen begon aan een solo na de Kemmelberg, werd bijgehaald door een groepje achtervolgers op weg naar Ieper en maakte het vervolgens af in de sprint.

De U17 Mannen trapten de allereerste editie van de Gent-Wevelgem Jeugddag op gang. Een doedelzakspeler zorgde voor de start voor een ingetogen moment op de Ieperse Grote Markt, terwijl het peloton op een regenbui getrakteerd werd. De Katjeskoers bleef aanvankelijk lang gesloten. Mauro Keppens, die vooraf als een van de favorieten gezien werd, raakte betrokken in een valpartij tijdens het eerste wedstrijduur.

Het was wachten tot de heuvelzone vooraleer het spektakel echt losbarstte. De Monteberg was het decor voor meerdere aanvallen. Achteraan werden veel renners gelost, maar het was wachten tot de Kemmelberg vooraleer er een kopgroep gevormd werd. Belgisch kampioen Emil Siegers en Sune De Valck bepaalden het tempo op de kasseien van de iconische helling en reden de rest uit het wiel.

De Valck kon niet volgen in de afdaling van de Kemmelberg, waardoor Siegers alleen overbleef voorin. De Belgische kampioen werd op die manier gedwongen tot een solo van 23 kilometer richting Ieper. Achter hem vormde zich een achtervolgende groep van zeven renners, waaronder het rugnummer één Jinze Joris en Mauro Keppens. Samen probeerden ze de kloof van zo’n vijftien seconden op de eenzame leider te dichten.

Op vijftien kilometer van de aankomst kreeg Siegers het gezelschap van de zeven achtervolgers. Verschillende renners probeerden de overwinning binnen te halen met een late uitval, maar zonder succes. Een sprint zou beslissen over winst. Daarin was Belgisch kampioen Siegers de sterkste.

Robin Orins wint Omloop het Nieuwsblad U23
Lees meer | Robin Orins wint Omloop het Nieuwsblad U23
Groenewegen zegeviert in 76ste editie van Ronde van Limburg
Lees meer | Groenewegen zegeviert in 76ste editie van Ronde van Limburg
Aless De Bock soleert naar winst bij de Mannen U19
Lees meer | Aless De Bock soleert naar winst bij de Mannen U19
Célia Gery sprint naar zege in Vlaanderens Mooiste voor Vrouwen U19
Lees meer | Célia Gery sprint naar zege in Vlaanderens Mooiste voor Vrouwen U19