Ceylin Alvarado is de sterkste in de modder van Dendermonde

Ceylin Alvarado is de sterkste in de modder van Dendermonde

Cyclo-cross  12/11/2023

Ceylin Alvarado heeft haar eerste overwinning van het seizoen in de UCI Wereldbeker Veldrijden te pakken. De Nederlandse soleerde naar winst op een loodzwaar parcours in Dendermonde. Lucinda Brand kwam bij haar comeback als tweede over de streep.

Inge van der Heijden dook als eerste de modder in, maar niet veel later werd ze al voorbijgeraasd door het landgenote Lucinda Brand. Brand maakte haar comeback in de UCI Wereldbeker Veldrijden en had er zichtbaar zin in. Ondanks een uitstekende start kwam ze toch slechts als tweede voorbij na de eerste ronde. Ceylin Alvarado had toen al een voorsprong van 14 seconden met dank aan enkele sterke loopstroken.

De modderige ondergrond maakte het parcours in Dendermonde loodzwaar. De verschillen liepen al vroeg in de wedstrijd hoog op. Het grote wasbord was een van de cruciale stroken op het parcours. Alvarado bleef er aanvankelijk foutloos, terwijl de concurrentie er telkens in de fout ging. Het was halverwege al duidelijk dat Alvarado zonder pech naar de overwinning zou rijden.

In de achtergrond scheurde Zoe Backstedt zich los van de tegenstand, maar Marionne Norbert-Riberolle liet dat aanvankelijk niet zomaar gebeuren. De Belgische kwam steeds beter in de wedstrijd en legde Backstedt het vuur aan de schenen in de strijd om de derde podiumplaats. Ondertussen toonden de rondetijden van Ceylin Alvarado aan dat de Nederlandse wat voorzichtigheid kon inbouwen.

De renster van Alpecin-Deceuninck won de derde manche van de UCI Wereldbeker Veldrijden uiteindelijk met een voorsprong van 37 seconden op Lucinda Brand, die een terugkeer in stijl kende. De Britse Zoe Backstedt won de strijd om de derde plaats. Door de afwezigheid van Fem van Empel nam Alvarado de leiderstrui in de UCI Wereldbeker over.

Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
Lees meer | Dit is de kalender van de UCI Wereldbeker Veldrijden 2024-2025
De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Lees meer | De dubbel voor Eli Iserbyt in Middelkerke
Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige
Lees meer | Brand ongenaakbaar, Alvarado eindwinnares Telenet Superprestige
Van der Poel snelt weg in voorlaatste ronde in Hoogerheide
Lees meer | Van der Poel snelt weg in voorlaatste ronde in Hoogerheide