Célia Gery sprint naar zege in Vlaanderens Mooiste voor Vrouwen U19

Célia Gery sprint naar zege in Vlaanderens Mooiste voor Vrouwen U19

Road  19/05/2024

Na een indrukwekkende versnelling op de Wolvenberg snelden Cat Ferguson en Célia Géry naar de aankomst op de Markt van Oudenaarde. De Franse Gery had de snelste benen. De sprint van de achtervolgende groep werd gewonnen door de Canadese Alexandra Volstad.

Iets voor halfweg wedstrijd hadden twee rensters, Roos Müller en Megan Arens, een kleine voorgift gekregen van het peloton. Net voor het opdraaien van de tweede passage op de Karel Martelstraat werden ze gegrepen. Het moment voor zes rensters om om een nieuwe aanval op te zetten: Paula Ostiz Taco, Célia Gery, Carys Lloyd, Imogen Wolff, Cat Ferguson en Roos Müller. Opvallend: de winnares van de Gent-Wevelgem Jeugddag, Amelia Cebak, moest op dat moment de rol lossen.

Met een voorsprong van 15 seconden gingen de zes de laatste ronde in. Een voorsprong die ze opnieuw uit handen gaven op de flanken van de Achterberg. Wapenstilstand in het peloton.

Het was wachten op een nieuwe aanval tot Berg Ten Stene, op 12 kilometer van de finish. Een aanval die het peloton uitdunde, maar niet beslissend was. Die uitdunning werd verdergezet op de kasseien van de Karel Martelstraat en Holleweg. Met dertien snelden ze naar de voet van de Wolvenberg. Célia Gery voelde zich duidelijk de sterkste en sprong samen met Cat Ferguson weg. De beslissende aanval was een feit. Met z’n tweeën gingen ze de laatste kilometers in.

De ruime voorsprong zorgde voor gepoker tussen de twee. Een spel dat duurde tot 200 meter van de aankomst. Ferguson zette als eerste aan, maar werd al snel opgeraapt door Gery die overtuigend als eerste over de meet kwam. Alexandra Volstad nam het laatste podiumplekje in beslag.

Bekijk de volledige uitslag hier.

Abrahamsen houdt peloton af en finisht solo in Brussels Cycling Classic
Lees meer | Abrahamsen houdt peloton af en finisht solo in Brussels Cycling Classic
Robin Orins wint Omloop het Nieuwsblad U23
Lees meer | Robin Orins wint Omloop het Nieuwsblad U23
Groenewegen zegeviert in 76ste editie van Ronde van Limburg
Lees meer | Groenewegen zegeviert in 76ste editie van Ronde van Limburg
Aless De Bock soleert naar winst bij de Mannen U19
Lees meer | Aless De Bock soleert naar winst bij de Mannen U19